LIGA ŠAMPIONA 2.0: Aleksa Vukanović je vesnik elitne evropske jeseni - Marakana progutala Jang Bojs!
Aleksa Vukanović slavi gol protiv Jang Bojsa, najveći u njegovoj karijeri, Foto: Starsport©

REVANŠ PLEJOFA

LIGA ŠAMPIONA 2.0: Aleksa Vukanović je vesnik elitne evropske jeseni - Marakana progutala Jang Bojs!

Sva dešavanja sa ovog meča možete da pratite uz lajv-blog na Espreso.co.rs

Objavljeno: 23:11h

Crvena zvezda je uspela - drugi put zaredom se plasirala u Ligu šampiona, ali ovoga puta, za razliku od prošlu godinu, pred svojim navijačima.

Izabranici Vladana Milojevića ponovo su uspeli da se dokopaju elitnog fudbalskog kontinentalnog takmičenja, i to remijem sa Jang Bojsom od 1:1 (0:0) na Marakani. U prvom meču u Bernu bilo je 2:2, pa je ovo bilo i više nego dovoljno crveno-belima da ispuni novi elitni evropski san svojim navijačima.

Šampion Srbije je ovoj utakmici pristupio vrlo strpljivo, od prvog minuta njegovi igrači nigde nisu srljali, strpljivo su čekali iza lopte i vrebali svoju priliku, a ona je došla u 60. minutu.

Ričmond Boaći je započeo akciju lepim potezom petom, lopta je naposletku došla do Marka Marina, a ovaj ju je prosledio Milanu Rodiću. Levi bek crveno-belih utrčao je u kazneni prostor po levoj strani, centrirao na Aleksu Vukanovića, koji je silnim udarcem glavom pronašao put do mreže za delirijum na našem najvećem stadionu.

Jang Bojs je pokušao da pritisne od tog momenta, imao nekoliko poluprilika, ali nijednu preterano opasnu po gol Milana Borjana, sve do tog 81. minuta, kada je šutirao Janko, a lopta se posle odbitka od Bena završila u Borjanovoj mreži.

Mora se naglasiti da Crvena zvezda u eri Vladana Milojevića nema nijedan poraz na domaćem terenu u evrokvalifikacijama, a jedina dva poraza u grupnim fazama došla su na mečevima sa Arsenalom i PSŽ.

Žreb za grupnu fazu Lige šampiona održaće se u četvrtak, a Zvezda će biti u četvrtom šeširu.

Sva dešavanja sa ovog meča možete da pratite uz lajv-blog na Espreso.co.rs...

KRAJ UTAKMICE! Crvena zvezda je u Ligi šampiona!

90'+6 Dobra prilika za Jang Bojs iz slobodnog udarca, izveo ga je Miralem Sulejmani, ali ništa od toga. Velika drama na kraju...

90'+5 Tomane je dobio crveni karton.

86' Za one neupućene u pravila evropskih dvomeča, Zvezda i dalje ima gol prednosti zbog jednog pogotka više postignutog u gostima.

84' Umalo da se Ben odmah iskupi, dobio je loptu od Tomanea, izašao 1 na 1 sa golmanom, ali je šutirao pravo u njega.

81' GOL ZA JANG BOJS! Janko, koji je zamenio stranu po kojoj napada sa Lotombom, šutirao je sa nekih 20 metara, učinio to veoma traljavo, ali je lopta pogodila Bena i završila u mreži.

75' Faul za Zvezdu u izglednoj poziciji. Centrirao je Marin, golman Jang Bojsa je boksovao. Inače, u igru je ušao i Miralem Sulejmani, koji je, setimo se, na ovom stadionu zadobio onu strašnu povredu posle starta Džoa Šimunića na meču Srbija - Hrvatska.

66' Sada je probao i Fasnaht, iz daljine, iz kolena, ali je lopta otišla visoko iznad gola.

1 / 27 Foto: Starsport©

64' Prilika za Jang Bojs, srećom šut pored gola.

61' Povredio se Ričmond Boaći, umesto njega na teren će Tomane. I on je učestvovao u akciji kod gola, odigrao je lepo petom i začeo akciju. Na njegovu nesreću, više nije mogao da nastavi meč.

60' ALEKSA VUKANOVIIIIIIIIIIIIIIĆ! GOOOOOOOOOOOL! Zvezda vodi sa 1:0 i sada je Jang Bojsu potrebno da postigne dva kako bi se domogao Lige šampiona! Bravo, Aleksa, bravo i za asistenta Milana Rodića, koji je odlično istrčao i dobio loptu od Marka Marina.

59' Šutirao je Lotomba iz velike daljine,

58' Odmah u narednom napadu, dobra šansa za Zvezdu. Povukao je Garsija, dodao do Marina, koji je u svom stilu probao da uđe u sredinu i šutne, ali je bio izblokiran. U nastavku, šutirao je Kanjas, ali pored gola.

57' AUUUUUU, AL' JE OVO BILO OPASNO. Umalo Milan Borjan da napravi veliki problem svom timu, ispustio je loptu u petercu, Asaleu pravo na nogu, ali ju je ovaj poslao uz gol liniju, a na sreću, ne preko nje.

52' Prva izmena u ekipi Jang Bojsa. Umesto Zesigera ušao je Fasnaht. Posle onog šuta početkom drugog dela igre, Jang Bojs kao da čuva rezultat, a ne da ima gol zaostatka.

46' Počelo je drugo poluvreme, odmah je Jang Bojs bio opasan preko Ngamaleua i Ebišera, koji je šutirao tik iznad prečke.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! 0:0 na Marakani, rezultat zbog koga će definitivno zadovoljniji od dva trenera biti Vladan Milojević, koji je uspeo da projektuje baš onakvu utakmicu kakve on voli da igra! Što je još važnije, ume da ih pobedi!

45'+2 Vukanović je prodro po levom boku, probao da uposli Boaćija, ali nije uspeo u tome.

45'+1 Prvo poluvreme je produženo za dva minuta.

43' Boaći je kratko ležao na travi, zbog čega je utakmica nakratko prekinuta, ali srećom je naposletku signalizirao da može da nastavi utakmicu.

36' Probao je Marin da iznenadi Fon Balmosa iz slobodnog udarca sa 35 metara, ali nije uspeo u tome.

35' Veoma miran tempo utakmice u ovim momentima, što u svakom slučaju više odgovara timu koji ima prednost iz prvog meča - Crvenoj zvezdi.

1 / 7 Foto: Starsport©

29' Jang Bojs više drži loptu u svojim nogama, ali crveno-belima to trenutno sasvim odgovara.

22' Srećom, šut je dospeo samo do živog zida.

21' Oba Zvezdina štopera imaju žuti karton, sada ga je dobio i Degenek zbog klizećeg starta nadomak kaznenog prostora. Opasna situacija za Jang Bojse.

1 / 5 Foto: Starsport©

20' Lepo je centrirao Marko Gobeljić, ali loptu je sa Boaćijeve glave skinuo jedan defanzivac gostujućeg sastava.

17' Žuti karton dobio je Nemanja Milunović zbog faula na N'Gamaleuom. Vukao ga je za dres dobrih 20 metara.

15' Dobar centaršut opet Marka Marina, lopta je pogodila igrača Jang Bojsa u glavu, ali sudija je svirao gol-aut, neverovatno je kako to nije primećeno i pored VAR-a. Inače, crveno-beli igraju u novim dresovima.

Garsija u duelu sa Mvulom Lotombom
Garsija u duelu sa Mvulom Lotombom foto: Starsport©

11' Prodro je Marko Marin po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, ali je njegov centaršut završio u gol-autu. Jang Bojs ima znatno više lopte u svojim nogama, ali je za sada potpuno bezopasan po sam gol.

7' Za sada je mirno, Zvezda je imala jednu potencijalno povoljnu gužvu u kaznenom prostoru protivnika, ali se nisu snašli Boaći i družina. Imao ju je i Jang Bojs.

1' Utakmica je počela.

21.00 - Sve je spremno za početak meča.

20.57 - Ministar Zoran Đorđević je tu sa ambasadorom Turske u Beogradu.

20.50 - Sulejmani se pozdravlja sa ljudima sa Zvezdine klupe.

Miralem Sulejmani
Miralem Sulejmani foto: Starsport©

20.20 - Borba je za "selfi" više oko tenka.

20.10 - Keba stigao na Marakanu i kiti trubače:

19.54 - Ogromna je gužva oko stadiona "Rajko Mitić". Prema rečima našeg fotoreportera, on ne pamti kada je toliko ljudi bilo oko Marakane. A tenk je glavna atrakcija.

1 / 2 Foto: Espreso

19.47 - UEFA je na svom Tviteru upitala navijače Zvezde u kog igrača veruju da će biti heroj večerašnje utakmice, kao što je Milan Borjan bio pre nedelju dana.

19.42 - Poznate su i startne postave dve ekipe. Trener Milojević je u odnosu na prvi meč u Bernu izvršio dve promene, pošto su se posle suspenzije zbog kartona u ekipu vratili Milunović i Jovančić.

Crvena zvezda: Borjan - Degenek, Milunović, Gobeljić, Rodić - Kanjas, Jovančić - Marin, Vukanović, Garsija - Boaći.

Jang Bojs: Von Balmos - Sorensen, Cesiger, Ebišer, Janko, Lustenberger, Lotomba, Siero, Engamaleu, Asale, Nsame.

Startne postave za večerašnji meč
Startne postave za večerašnji mečfoto: Printscreen/UEFA.com

19.28 - Interesantno, ali američka ambasada je svojim građanima iz Beograda saopštila kako treba da se paze ove utakmice:

- da izbegavaju područja u blizini stadiona

- da prate lokalne medije kako bi imali najnovije informacije

- izbegavanje gužve

- budite neprimetni

- budite svesni okruženja

19.15 - Evo kako je UEFA predstavila Beograd:

19.07 - Povodom ovog meča oglasio se i Luka Jović, koji je poželeo sreću svom bivšem klubu:

Instagram Luke Jovića
Instagram Luke Jovića foto: Instagram

18.58 - U tim Vladana Milojevića se, posle odslužene suspenzije, vraćaju Milunović i Jovančić, a oporavili su se Ben i Pavkov. Očekivani sastav će biti: Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Jovančić, Kanjas - Ben, Marin, Garsija - Boaći.

18.45 - Evo šta je o ovom meču rekao Marko Marin.

- Vreme je za moj gol, ali najbitniji je prolaz. Kako god da bude, samo da uđemo u Ligu šampiona. Zvezda to zaslužuje - veliki optimista je Marin.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.