UŠTINITE NAS, MISLIMO DA SANJAMO: Svetski mediji stali na stranu Srbije u slučaju 'tenk'! Svi pričaju protiv Hrvata
Tenk pored Marakane, Foto: FK Crvena zvezda

NEVERICA!

UŠTINITE NAS, MISLIMO DA SANJAMO: Svetski mediji stali na stranu Srbije u slučaju 'tenk'! Svi pričaju protiv Hrvata

Ovo apsolutno nismo očekivali od zapadnih novinara...

Objavljeno:

Priča o tenku koji je parkiran ispred stadiona Crvene zvezde došla je do apsolutno svih svetskih medija.

Jedan od prvih je o ovom potezu navijača crveno-belih pisao "NBC", i to njegova sportska sekcija, koji je izvestio da je to "isti tenk koji je korišćen tokom krvavog raspada Jugoslavije devedesetih". Za kraj su ostavljene i reakcije iz Hrvatske koji ovaj potez nazivaju skandalom ili čistom provokacijom.

"Vašington post" je naveo da su navijači "parkirali tenk" ispred stadiona, ali nisu to napisali osuđivački, već su upravo ukazali na tu reč "parkirali", kao da je nešto sasvim nenasilno. Ocenjuje se kao neuobičajen potez, ali se navodi da ga samo Hrvati doživaljaju kao provokaciju. Svi mediji su se jasno ogradili i ne osuđuju ovaj potez.

Tenk pored Marakane
Tenk pored Marakane foto: Starsport©

"Rojters", kao i "NBC", govori da je podsticaj za sve bila navijačka parola "Pali se mašina", ali je "Rojters" odlučio i da pusti izjavu jednog navijača koji je rekao da je to "sve potpuno normalno".

U istom tekstu se navodi reakcija iz komšiluka, ali se u njemu nalaze i izjave srpskog državnog vrha. Ova novina dovodi sve u vezu sa nedavnim napadom na srpsku porodicu u Kninu jer su u kafiću gledali meč Crvene zvezde protiv Jang bojsa (2:2).

Na kraju se zaključuje da je u pitanju još jedna atrakcija pored Marakane jer je tenk ofarban, pa sada na njemu stoje i crveno-beli.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.