STRAŠNA SUDBINA NOVOG IGRAČA PARTIZANA: Imao je sve u životu, a onda ga je zadesila neopisiva tragedija!
Bibras Natho, Foto: EPA/Toms Kalnins

NIJE MU LAKO...

STRAŠNA SUDBINA NOVOG IGRAČA PARTIZANA: Imao je sve u životu, a onda ga je zadesila neopisiva tragedija!

Posle svega toga, on se izdigao iz pepela poput feniksa

Objavljeno:

Ovog ponedeljka Partizan je došao na prag najvećeg pojačanja u aktuelnom prelaznom roku.

U klub iz Humske ulice, na pregovore je stigao Izraelac Bibras Natho, bivši as moskovskog CSKA i Olimpijakosa, ali i kapiten izraelske reprezentacije.

Došao je kao slobodan igrač, a ozvaničenje njegovog potpisa se očekuje u narednim satima, eventualno do utorka.

O njegovoj fudbalskoj karijeri zna se dosta. Počeo ju je u Hapoelu iz Tel Aviva, prešao u Rubin iz Kazanja, gde je postao klupska legenda, a odatle je preko PAOK-a, došao u CSKA iz Moskve, gde je napravio najveće ime.

Odatle je prešao u Olimpijakos, u kom se nije preterano naigrao, a sada je jednom nogom već u Humskoj.

Međutim, ono što se nije znalo, bar u okvirima naše javnosti, je njegov privatni život, tačnije jedna stravična tragedija koja ga je zadesila.

Dok je igrao za mlađe kategorije matičnog kluba, kada je imao 16 godina, njegova rođena sestra, inače talentovana košarkašica, poginula je u saobraćajnoj nesreći.

Pešić i Natho u duelu
Pešić i Natho u duelu foto: AP

Te kobne večeri 5. novembra 2004. godine, ona se vozila u svom Fordu sa još četvoro ljudi. Uputila se ka kući roditelja, kada je vozilo iz nepoznatog razloga ostalo bez kontrole, skrenulo u suprotni pravac, u kom se sudarilo sa jednim Džipom.

I ona, ali i njena sestra, takođe Nathova rođaka, ostale su mrtve na licu mesta, dok je 24-godišnja Radža Tlaš ubrzo podlegla povredama. Samo dvoje je preživelo, ali uz teške povrede. I oni su bili njihovi krvni srodnici.

Novi as Partizana je to pregrmeo, u najkrhkijem periodu razvoja jednog adolescenta, i izašao je jači nego ikad, napravivši više nego zavidnu fudbalsku karijeru. Kao što smo već rekli, u Kazanju, ali i Moskvi ima status legende, a hoće li takav status ostvariti i među Grobarima, ostaje nam da vidimo u narednih osam, devet meseci.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.