IGRAČI PARTIZANA NA IZLOŽBI POSVEĆENOJ NATO BOMBARDOVANJU: Ostojić se setio ranjenog brata, Milošević o zločinima!
Fudbaleri Partizana su posetili izložbu "Odbrana 78" Ministarstva odbrane, Foto: Ministarstvo odbrane

Da se ne zaboravi

IGRAČI PARTIZANA NA IZLOŽBI POSVEĆENOJ NATO BOMBARDOVANJU: Ostojić se setio ranjenog brata, Milošević o zločinima!

Milošević je dodao da postavka u Muzeju grada Beograda spada među ona mesta od važnosti za srpski narod koje svi treba da posete

Objavljeno:

Rukovodstvo i igrači fudbalskog kluba Partizan, obišli su izložbu Ministarstva odbrane "Odbrana 78", u danu posvećenom promociji ustanova kulture "Noć muzeja".

Predsednik kluba Milorad Vučelić, nakon obilaska, istakao je da ta izložba ima istorijski značaj i da kod svih budi emocije u vezi sa brutalnom agresijom na našu zemlju.

- Hteo bih da naglasim da je ovo i vrhunski estetski doživljaj. Ova izložba spada u red prvorazrednih izložbi, i to u evropskim i svetskim razmerama. U ovom ambijentu, sa ovakvom multimedijalnom postavkom, među maketama i brojnim asocijacijama i autentičim sredstvima, je nešto što je zaista impresivno - naglasio je predsednik kluba Vučelić dodajući da estetska uverljivost ovu izložbu svrstava u red najboljih u poslednjih nekoliko godina na ovim prostorima.

Milorad Vučelić je predvodio delegaciju Partizana
Milorad Vučelić je predvodio delegaciju Partizanafoto: Ministarstvo odbrane

Prema njegovim rečima, ova postavka bi trebalo da što duže bude dostupna posetiocima i da je što više ljudi vidi, jer ona svojim sadržaje i zaslužuje.

Izložbu je obišao i šef stručnog štaba Savo Milošević koji je, pre svega, istakao da je najsnažniji utisak na njega ostavio način na koji je izložba predstavila događaje kojima je posvećena, dodajući da je imao prilike da u svetu pogleda više izložbi koje su posvećene velikim stradanjima.

- Ovo je najviši mogući nivo kada želite nešto da objasnite ljudima koji ovde dolaze. Inače, smatram da je NATO bombardovanje jedan od najvećih zločina modernog čovečanstva u kome su se udružile određene zemlje, kršeći sve povelje UN i međunarodno pravo, napadajući jednu nezavisnu državu i kažnjavajući one koji ni za šta nisu bili krivi - naglasio je Milošević.

Savo Milošević je rekao da je NATO bombardovanje jedan od najvećih zločina modernog čovečanstva
Savo Milošević je rekao da je NATO bombardovanje jedan od najvećih zločina modernog čovečanstvafoto: Ministarstvo odbrane

Milošević je dodao da postavka u Muzeju grada Beograda spada među ona mesta od važnosti za srpski narod koje svi treba da posete, a naročito imajući u vidu da ima mladih, rođenih posle 1999. godine, koji nisu ni svesni šta se sve tada događalo, a to je nešto što ne smemo da zaboravimo.

Među igračima fudbalskog kluba Partizan koji su posetili izložbu "Odbrana 78" bio je i fudbaler Bojan Ostojić, koji je istakao da ona za njega ima posebnu emotivnu vrednost, jer je njegov brat Zoran bio među učesnicima borbenih dejstava u tom periodu.

1 / 6 Foto: Ministarstvo odbrane

- Utisci su veoma jaki, naročito kada se obiđe soba posvećena deci nastradaloj tokom NATO bombardovanja. Kada je bilo bombardovanje 1999. godine, bio sam dete, imao sam 15 godina, a moj najstariji brat Zoran bio je ranjen na Kosovu i Metohiji u mestu Glogovac, i prisećamo se toga i svakakvih informacija koje smo tada dobijali o njemu, ali, na sreću, on je danas živ i zdrav i slavimo taj datum - naglasio je Ostojić.

Rukovodstvo, prvi tim i doajeni fudbalskog kluba "Patizan" imali su priliku da uz stručno vođenje pogledaju multimedijalnu izložbu Ministarstva odbrane koja na jedinstven način prikazuje herojsku odbranu zemlje tokom 78 dana NATO agresije, a koja je posvećena stradalim pripadnicima vojske, policije i civilima, među kojima je, nažalost, bilo i mnoštvo dece.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.