AKO BUNJA GLEDA ODOZGO, SIGURNO JE PREPONOSAN: Mijat, Dejo, Stanković, Vidić na istom terenu, a sve u čast legende!
Goran Bunjevčević, Foto: News1

SEĆANJE NA MAJSTORA

AKO BUNJA GLEDA ODOZGO, SIGURNO JE PREPONOSAN: Mijat, Dejo, Stanković, Vidić na istom terenu, a sve u čast legende!

Još mnoge ikone srpskog fudbala upriličiće dan kada je otišao veliki Goran

Objavljeno: 14:20h

Već skoro godinu dana prošlo je od odlaska Gorana Bunjevčevića. Porodica, prijatelji i Fudbalski savez Srbije organizovaće odigravanje memorijalne utakmice 21. maja u SC "Stara Pazova", sa željom da se sačuvaju lepe uspomene na tragično preminulog sportskog direktora nacionalne fudbalske kuće, bivšeg reprezentativca i prvotimca Crvene zvezde i Totenhena, jer je popularni Bunja zaslužio to svojom marljivošću, posvećenošću igri, reprezentaciji, napretku fudbala u rodnoj zemlji.

Njegov brat Mirko za Kurir najavljuje meč u kojem će se sastati saigrači iz perioda igranja u Crvenoj zvezdi protiv saigrača iz reprezentacije, uz goste iz Totenhema i javnog života Srbije.

- Godinu dana je već prošlo kako sa nama nije Goran. Porodica i Savez odlučili su da naprave memorijal njemu posvećen, pa će ove godine to biti meč njegovih saigrača iz reprezentacije i Crvene zvezde, a naredne godine možda dobije drugačiji oblik takmičenja - rekao je Bunjevčević i dodao:

Fudbalska reprezentacija Jugoslavije
Fudbalska reprezentacija Jugoslavije foto: Profimedia

- Zaigraće reprezentativci iz generacije kojoj je pripadao Goran. To su Dejan Savićević, Predrag Mijatović, Dejan Stanković, Nemanja Vidić, Ivica Dragutinović, Savo Milošević, Mateja Kežman, Saša Ilić, Vlada Ivić... Dugačak je spisak prijatelja i saigrača, uglavnom su svi potvrdili svoj dolazak. Iz Totenhema se čeka potvrda za Robija Kina i Tedija Šeringema.

Crveno-bele će sa klupe voditi tandem Muslin - Filipović, dok će selekciju predstavljati duet Tumbaković - Milojević.

- Tim Zvezde činiće Nenad Lalatović, Deki Stanković bi mogao da odigra po poluvreme za obe ekipe, Milivoje Vitakić, Mihajlo Pjanović, Branko Bošković, Goran Drulić, Miodrag Pantelić, Vinko Marinović, Zoran Njeguš, s tim što će za tim prijatelja da nastupe i četiri Goranova drugara: Aco Pejović, Boban Rajović, možda Peđa Danilović uđe pred kraj. Trener Zvezdine generacije biće Slavoljub Muslin i Zoran Filipović, dok će drugu ekipu predvoditi Ljubiša Tumbaković i Vladan Milojević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.