NOVI ŠVERC-KOMERC SKANDAL U NAŠOJ GRUPI: Još jedna greška fudbalskog saveza koja bi mogla skupo da košta!
Novi skandal trese našu grupu, Foto: EPA/Julien Warnand

STRAŠNO!!!

NOVI ŠVERC-KOMERC SKANDAL U NAŠOJ GRUPI: Još jedna greška fudbalskog saveza koja bi mogla skupo da košta!

Odgovor na optužbe na račun Žuniora Moraeša je stigao veoma brzo

Objavljeno:

Fudbalski savez Luksemburga najavio je da će se žaliti kod FIFA i UEFA protiv Ukrajinaca zbog Žuniora Moraeša, a izveo je još goru „prevaru“ nego žuto-plavi!? Bar tako pišu Ukrajinci.

Ukrajina je u ponedeljak uveče kao gost pobedila Luksemburg u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (2:1), ali taj meč je sve, samo ne gotov, a po svemu sudeći, biće nastavljen za "zelenim stolom".

Ukrajinski reprezentativac brazilskog porekla nije imao pravo da igra taj meč, niti da dobije pasoš, kako tvrde Luksemburžani, jer nije pet godina neprekidno proveo u novoj državi, o čemu je Espreso već pisao.

Sada je stigao i odgovor: Ukrajinci tvrde da je Luksemburg „švercovao“ Žersona Rodrigeša i to pune dve godine! Rođeni Portugalac od 2017. godine igra za ovu državicu, iliti vojvodstvo, iako je tek 2013. godine postao stanovnik. A, čak ni tih nepunih pet godina nije proveo na jednom mestu, već je bio i u Holandiji, gde je igrao za Telstar, u Moldaviji, gde je nosio dres Šefifa, pa u Japanu, gde je bio član Ivate.

Kako je on skupio pet godina da bi stekao pravo da igra za Luksemburg, to sad ni Ukrajincima nije jasno.

Ukrajina je upravo autogolom Rodrigeša dobila meč rezultatom 2:1, pa sa četiri boda sedi na vrhu grupe B u kvalifikacijama...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.