DA PARTIZANU POMAŽU KAO ZVEZDI, STALNO BI IGRAO LIGU ŠAMPIONA: Đurić oplakao sudbinu kluba, pa opleo po upravi!
Dragan Đurić, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

RASPALIO JE

DA PARTIZANU POMAŽU KAO ZVEZDI, STALNO BI IGRAO LIGU ŠAMPIONA: Đurić oplakao sudbinu kluba, pa opleo po upravi!

- Majstore uzeo si ozbiljnu igračku. Partizan je nacionalno dobro, nije Partizan neka farma ovaca - rekao je bivši predsednik Partizana

Objavljeno:

Bivši predsednik Partizana Dragan Đurić uvek je bio na meti kritika.

Zamerana mu je predaja talentovanih igrača, koji su kasnije vredeli mnogo više, minus na klupskom računu koji se nikako nije smanjivao, promene trenera uprkos dobrim rezultatima.

Odgovorio je sa šest titula i grupnim fazama Lige šampiona i Lige Evrope četiri puta. Iz Humske je otišao u decembru 2014. godine. Od tada je u Partizan došla samo titula 2017. godine, a sada za Crvenom zvezdom zaostaje 24 boda.

- Partizan će vrlo brzo imati ogroman problem. Ako je tačno da je dug veći od 20 miliona evra, to je mnogo. Nije mnogo ako imate igrače, ali Partizan nema igrače. Partizan je uvek imao barem trojicu bisera u timu. Od Mitrovića, Jovetića, Markovića, Nastasića, Ljajića... Naša škola je bila ozbiljna. Čujem da sada u Teleoptiku ima trenera broj im se ne zna, a nikad fudbal nisu igrali. Isto kao što sam ja ostavio igrače, tako su neki drugi ostavili meni. I mi smo nastavili uspešnu politiku vođenja kluba. Ovi danas kao da sve namerno kontra rade. Ne mogu da grešim dušu, znam da im nije lako, to je jasno kao dan, ali majstore uzeo si ozbiljnu igračku. Partizan je nacionalno dobro, nije Partizan neka farma ovaca. Partizan je institucija, hram fudbala i ne može sa Partizanom tako da se igra - rekao je Dragan Đurić u intervjuu za "Sportklub".

Sadašnja uprava je često isticala da je Đurić ostavio klub u dugovima.

- Kad pričamo o dugovima, sadašnji predsednik Milorad Vučelić je rekao da je od svog prethodnika Zorana Popovića dobio zapisnik sa kojim iznosom je preuzeo klub. Ubrzo nakon što su došli u klub prodali su Petra Škuletića za 4 miliona evra. Potom, dobili su 2,5 miliona od dalje prodaje Aleksandra Mitrovića, od Lazara Markovića 500,000, od Matije Nastasića 400,000 i 900,000 od sponzora. Sve to su naplatili u roku od dva-tri meseca. Dakle, kada se sve sabere i oduzme njihove obaveze su bile ispod 3 miliona evra. To je smešno - raspalio je bivši funckioner crno-belih po sadašnjem rukovodstvu.

Otkrio je i kako se došlo do duga.

- Ne znam koliki je trenutno dug Partizana, ali ako je 20 miliona, to je katastrofa. Kako su došli do tolikog dugovanja? Vrlo jednostavno. Mi smo ostavili 18 igrača, pravih igrača, koje je cela Evropa pratila i znala. Od toga su petorica ili šestorica bili reprezentativci, a sadašnje rukovodstvo je od 18 igrača 16 pustilo bez obeštećenja. To je krivično delo. To u Partizanu niko nikad nije radio. Svi ćute iako vide da klub ide pogrešnim putem. Sve su svalili na Ivicu Ilieva i Batu Mirkovića, a nisu oni krivi. Problem je u rukovođenju. Osnovni problem je odlazak igrača bez obeštećenja. Tu su izgubili cirka 30 miliona - dodao je Đurić za sportski portal.

Vazura, Vučelić i Vuletić su na meti Dragana Đurića
Vazura, Vučelić i Vuletić su na meti Dragana Đurićafoto: Beta/Branislav Božić

Neizbežna je i paralela sadašnjeg Partizana sa Crvenom zvezdom iz perioda kada ju je vodio Vladan Lukić.

- Mislim da je u Partizanu još gore. U Zvezdi sada dobro rade, rade isto ono što sam ja radio u Partizanu. U sportu je formula uspeha vrlo jednostavna - uspećeš ako si častan i pošten, ulažeš sve u klub i ne uzimaš ništa za sebe. Moraš samo dve stvari da uradiš, da ulažeš u igrače i da novac od prodaje fudbalera ide na račun kluba. I menadžere da staviš na poslednje mesto i platiš im kad možeš. Mi smo tako radili i bilo je uspešno. Sve smo to na papiru ostavili našim naslednicima, ali to niko nije želeo da prihvati - dodao je u izjavi za "Sportklub".

Navijači su skloni da kažu da Crvena zvezda ima pomoć države pošto je poznato da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvezdaš.

- Nažalost, politika ima uticaj, ali ranije su partizanovci bili na čelu države i pomagali su Zvezd da im na stadionu ne bi pevali i pominjali njihova imena. Kao veliki partizanovci šutirali su penale za Zvezdu, a nama ništa nisu pomagali. Da smo imali barem pola od onoga što su Zvezda ili Dinamo dobijali svake godine bismo igrali Ligu šampiona. Vučić je okrenuo drugi list, pomaže i jedne i druge, ali naravno više Zvezdu jer je zvezdaš - izjavio je Dragan Đurić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.