NI PARTIZANU, NI MAČVI JOŠ NIJE UPISAN PO BOD: Da li je ovo nada za crno-bele da će se meč ipak ponoviti?!
Foto: FK Partizan

ne stišava se u srpskom fudbalu

NI PARTIZANU, NI MAČVI JOŠ NIJE UPISAN PO BOD: Da li je ovo nada za crno-bele da će se meč ipak ponoviti?!

Ceo ovaj slučaj može baš da potraje...

Objavljeno:

Pre sedam dana po veoma teškim uslovima odigran je meč 21. kola Superlige Srbije u kom su Partizan i Mačva igrali bez golova 0:0.

Mnogo bure se podiglo oko pomenute utakmice, Parizan je čak zapretio istupanjem iz lige pošto je Zajednica Superlige Srbije odlučila da sve ostale utakmice zakazane za subotu prvo pomeri na nedelju, a onda i neke za ponedeljak. Partizan je optužio vodeće ljude Superlige Srbije da nisu želeli da pomere i prekinu utakmicu sa Mačvom, iako se igralo po neregularnim uslovima.

‘Sportski žurnal’ otkriva da utakmica između Partizana i Mačve još nije registrovana i da ekipama nije dodeljen po bod.

Po pravilniku takmičenja direktor lige Vladimir Bulatović odluku može doneti 30 dana posle odigravanja utakmice. Sledbeno članu 87 Propozicija takmičenja, proces može da se otegne čak do 14. januara, iako je praksa pokazala da se svi susreti registruju u prvih 48 časova posle završetka.

Vladimir Bulatović će dati konačan sud, a ako se on negativno izjasni na žalbu Partizana, crno-beli imaju pravo da se slučaj prebaci drugostepenom organu, odnosno Komisiji za žalbe Fudbalskog saveza Srbije.

Fudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizanafoto: Starsport©

Predsednik Superlige Srbije Dragomir Lazović istakao je da će Zajednica Superlige Srbije u utorak imati sastanak na kom će biti i predstavnik Partizana i da će se tada odlučiti hoće li ili ne biti Skupštine.

- Pod jedan, imamo rok od sedam dana da se izjasnimo na žalbu nekog kluba, a ovih 48 sati je Partizan sam odredio i mi nismo dužni da ih ispoštujemo. U utorak 25. decembra održaćemo Izvršni odbor Zajednice, na kojem će biti i predstavnik Partizana, pa ćemo na tom sastanku odlučiti da li ima potrebe da se zakazuje Skupština ili ne - kazao je za "Alo" Lazović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.