VI STE PEĆINSKI LJUDI! NEĆETE ME SLOMITI: Još jedan igrač uradio isto što i Matić i brutalno zapušio usta svima!
Nemanja Matić ove godine neće nositi "cvet maka", Foto: Reuters

Navijači su ga vređali

VI STE PEĆINSKI LJUDI! NEĆETE ME SLOMITI: Još jedan igrač uradio isto što i Matić i brutalno zapušio usta svima!

Srbin i on su sada postali osobe o kojima priča cela Engleska

Objavljeno:

Nemanja Matić je uzdrmao Ostrvo, ali nije jedini.

Srpski reprezentativac je odbio ove godine da nosi "cvet maka" na dresu koji tradicionalno svake prve nedelje u novembru nose engleski fudbalski radnici u čast vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu.

Ipak, ove godine su objasnili Srbinu da se to odnosi na sve engleske vojničke žrtve u ratovima, pa između ostalog i na vojnike koji služe u okviru NATO snaga, a s obzirom na to da je NATO bombardovao Srbiju, naš fudbaler je odbio da nosi taj simbol.

Nemanja Matić je na udaru jer je odbio da nosi simbol žrtava britanskih vojnika u ratovima
Nemanja Matić je na udaru jer je odbio da nosi simbol žrtava britanskih vojnika u ratovima foto: Reuters

To je izazvalo ogromnu pažnju i podiglo prašinu u Engleskoj, a istu stvar je uradio i igrač Stouka Džejms Meklin.

Irac je od svog dolaska u Premijer ligu poručio da neće nositi simbol maka, jer je on ponosno pripadnik irskog naroda, a dobro se zna šta su engleski vojnici sve radili Ircima, a posebno se ističe masakr u Deriju, gradu odakle je Meklin, kada je britanska vojska upucala 28 civila tokom mirnog protesta od čega je njih 14 preminulo.

Bilo je to 1972. godine, ali Meklin im nikada neće zaboraviti "Krvavu nedelju", kako se još naziva ovaj masakr, i zbog toga je u svakom svom klubu poručio da neće nositi "cvet maka".

Ipak, usled najnovijih događaja on je prošao gore nego Nemanja Matić, zato što je deo navijača njegovog kluba tokom meča protiv Midlzbroa pevao anti-irske pesme i vređao Meklina.

- Nemaju ništa u svom čitavom imperijalnom arsenalu što može slomiti duh jednog Irca koji ne želi da bude slomljen - napisao je Meklin na svom Instagramu.

Međutim, to nije bilo sve od njega, po završetku meča je pobesneo usled salvi uvreda i zvižduka koje je dobio od navijača Stouka, pa ih je nazvao "pećinskim ljudima".

- Vređate, bacate predmete, zviždite, činite najgore. A domaćim navijačima (pristalicama Midlzbroa, prim. aut), koji su zapravo obrazovani i podržavaju me, veliko hvala. Onom sektoru neobrazovanih pećinskih ljudi u levom uglu tribine, koji su pevali anti-irske pesme svaku utakmicu i nazivali me Fenijcem, ovim i onim... Samo da im poručim, ja sam ponosni Fenijac i nijedna p***a to neće promeniti, tako da mogu samo da pevaju - istakao je Meklin.

Njegov klub je u saopštenju poručio da je obavešten o njegovoj odluci ranije i da nema ništa protiv što on ne želi da nosi taj simbol.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.