BJEKOVIĆ: Razjasnili smo sve sa Matićem oko one poruke! Nismo otpisali ni Luku, ni Matiju, ni Baneta!
Nenad Bjeković je pričao o aktuelnim problemima srpske reprezentacije, Foto: Beta/Branislav Božić

Šta krstajić kaže na to?

BJEKOVIĆ: Razjasnili smo sve sa Matićem oko one poruke! Nismo otpisali ni Luku, ni Matiju, ni Baneta!

Potpredsednik FSS-a dotakao se gorućih tema u srpskom fudbalu

Objavljeno:

Zabrinula se cela Srbija posle "one" poruke Nemanje Matića na Instagramu, ali je sada Nenad Bjeković, potpredsednik FSS-a, odagnao sumnje da je izbio problem sa najboljim igračem i prvom zvezdom srpske reprezentacije.

As Mančester junajteda je citirao kolumnu iz "Nedeljnika" - Nemanja Matić je spreman da pogine za Srbiju, kao što je njegova otadžbina, s istim entuzijazmom, spremna da ga ponovo izda. I uradiće ona to. Nemaj nikakakvu sumnju, moj Nemanja - i time uzburkao duhove pre svega među navijačima koji su pomislili da je i on ušao u sukob sa selektorom ili ljudima iz Saveza poput Milivojevića i Nastasića, pogotovo što nakon toga nije igrao u mečevima sa Rumunijom i Crnom Gorom zbog navodne povrede.

Nemanja Matić je digao prašinu porukom na Instagramu
Nemanja Matić je digao prašinu porukom na Instagramu foto: Starsport©

Ipak, Bjeković je u intervjuu za agenciju "Anadolija" rekao da je razgovarao sa Matićem o tome i da su razjasnili kompletnu situaciju.

- Nije me uopšte zabrinula njegova poruka preko društvene mreže i ne postoji bojazan da ćemo ostati bez još jedne vedete državnog tima. Čuli smo se Matićem, sve smo rešili i razjasnili, ne vidim problem da on i dalje bude na spisku kandidata za reprezentaciju - rekao je Bjeković.

Usled ovakvih njegovih reči, javnost će se s pravom zapitati da li možda postoji mogućnost da se u nacionalni tim Srbije vrate i Milivojević i Nastasić.

Svi se pitaju da li će se u reprezentaciju vratiti Milivojević i Nastasić
Svi se pitaju da li će se u reprezentaciju vratiti Milivojević i Nastasić foto: Dado Đilas

- Ne bi ni tu smelo da bude problema. Mi iz sportskog sektora, pre svega Darko Kovačević (sportski direktor, op. au) i ja, pokušavamo da stvorimo uslove da Srbija zaigra u najjačem mogućem sastavu. Sad je samo pitanje ko je tvrdoglaviji, ti igrači ili selektor. U interesu srpskog fudbala niko ne sme da se stavi iznad državnog tima tima. Trebalo bi biti mudar i pametan - poručio je potpredsednik FSS-a.

Bjeković je rekao da je plan sportskog sektora i stručnog štaba da se u Ligi nacija da prilika mladim igračima da se uigravaju i da se vidi na koga može da se računa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

- Da se razumemo još jednom, plan je da Ligu nacija iskoristimo za uigravanje i smenu generacija, a da kroz kvalifikacije izborimo plasman na Evropsko prvenstvo. Zato Krstajić i pruža šansu klincima koji su osvojili Evropsko i Svetsko prvenstvo u omladinskoj konkurenciji. Želimo da se uverimo na koga od njih možemo da računamo za pozicije koje pokrivaju Luka Milivojević, Tadić, Matić... Niko nije otpisan - jasan je Bjeković.

Ni ražalovani kapiten Branislav Ivanović nije otpisan
Ni ražalovani kapiten Branislav Ivanović nije otpisan foto: Starsport©

Odmah se automatski postavlja i pitanje da li se to odnosi i na ražalovanog kapitena Branislava Ivanovića koji nije bio u timu još od meča sa Švajcarskom na Mundijalu.

- Apsolutno. I on igra sjajno u svom klubu. Pratimo sve potencijalne kandidate i na sve njih računamo. A ko će biti na spisku, to zna samo Krstajić.

Pitanje koje se u poslednje vreme često postavlja jesu igre Sergeja Milinkovića Savića u reprezentaciji, mada i u klubu igra vrlo slabo od početka sezone i nije ni nalik na igrača o kome je cela Evropa pričala u superlativima.

Oko Sergeja Milinkovića Savića postoji velika polemika
Oko Sergeja Milinkovića Savića postoji velika polemika foto: AP

- Nekim igračima morate da „uđete u glavu“ i da se stavite u njihov položaj da bi vam bilo jasno zašto igraju slabo. Razgovarao sam dosta sa Sergejom, nije lako u njegovim godinama ostati imun na priče koje su kružile tokom Svetskog prvenstva. U Rusiji je proveo više vremena na telefonu i u kontaktu sa svojim agentima, nego što se bavio nekim drugim stvarima. Sad kad je konačno rešio status i stavio paraf na novi ugovor sa Lacijom, ubeđen sam da će brzo prevazići krizu i ponovo zaigrati na nivou iz prošle sezone. Sergej svakako nije zaboravio da igra fudbal, poseduje ogroman potencijal i vrlo brzo će ga pokazati na delu - uveren je Bjeković.

Osim priče o reprezentaciji neizostavna je bila i priča o Partizanu i Crvenoj zvezdi, pogotovo o crno-belima čiji je Bjeković bio dugogodišnji prvi čovek, a pre toga i igrač i trener i smatra se legendom kluba.

Nenad Bjeković je pričao i o Partizanu i Crvenoj zvezdi
Nenad Bjeković je pričao i o Partizanu i Crvenoj zvezdi foto: Dado Đilas

- Partizan je u veoma teškoj situaciji. Čitav profesionalni vek sam proveo u Humskoj i iskreno, ne sećam se da smo ikada bili u ovakvoj krizi. Reč je o velikom klubu kome sme da se omakne serija loših rezultata, ali ovo traje duže vreme i ne nazire se rešenje. U svakom slučaju, Bata Mirković zaslužuje podršku, jer je ljudskim i trenerskim kvalitetima zaslužio šansu da sedne na klupu. Nije problem u treneru, Partizan nema tim. Napravljena je katastrofalna selekcija igrača i to sada dolazi na naplatu. Mnoge je zavarao remi protiv Zvezde, za mene je ta utakmica paradigma situacije u Partizanu. Poražavajuće je da vi slavite podelu bodova sa večitim rivalom. To je kao kada Partizan ode u Niš i odigra nerešeno, pa igrači Radničkog slave kao da su osvojili titulu. Partizan i protiv Real Madrida mora da razmišlja isključivo o pobedi, a ne da se zadovoljava mrvicama. Sve je to dokaz mentaliteta igrača koji trenutno nose crno-beli dres. Došli su iz malih sredina u kojima su živeli za to da ne izgube protiv Zvezde i Partizana, a onda odu u Surdulicu i prime tri komada od Radnika.

Crvena zvezda igra u Ligi šampiona, a u poslednja dva meča je doživela teške poraze od PSŽ-a i Liverpula.

- Naravno da pratim igre Crvene zvezde u Ligi šampiona. Jesu crveno-beli doživeli katastrofe u Parizu i Liverpulu, ali ništa se bolje nije ni očekivalo. Grupa je paklena, tu si tri tima koja komotno mogu da doguraju do završnice takmičenja. Uprkos svemu, Zvezda je morala bolje. Pre svega zbog kvaliteta igrača koje Vladan Milojević ima na raspolaganju, ali i na osnovu primanja koja ti igrači imaju po slovu ugovora - rekao je Bjeković o crveno-belima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Anadolija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.