MATIĆ NEĆE DA ODAJE POČAST NARODU KOJI GA JE BOMBARDOVAO: Skandal u Engleskoj, zašto famozni mak nije bio na dresu?
Nemanja Matić, Foto: Reuter

premijer liga

MATIĆ NEĆE DA ODAJE POČAST NARODU KOJI GA JE BOMBARDOVAO: Skandal u Engleskoj, zašto famozni mak nije bio na dresu?

U svakom slučaju, igrači nisu u obavezi da nose ovaj simbol na grudima, niti ih Savez kažnjava za to

Objavljeno:

Nemanja Matić jedini na utakmici Bornmut - Mančester junajted (1:2) nije na grudima imao cvet maka, kojim se svake godine u Premijer ligi tradicionalno odaje počast poginulim engleskim vojnicima u Prvom svetskom ratu.

Jasno je bilo po Matićevom dresu, da je i na njemu bio cvet maka, ali je to mesto ostalo prazno, uz jasan obris štampe da je tu nekada bio cvet, koji je strgnut sa grudi.

Engleski navijači digli su famu, kao i mediji na Ostrvu povodom ovog pitanja i spekulišu zašto Matić jedini nije imao cvet maka na svom dresu.

Zvaničnih obaveštenja o tome nema, niti su se Junajted i Matić oglašavali tim povodom, a britanski novinari spekulišu da je jedan od mogućih razloga NATO bombardovanje Srbije 1999. godine, u kome su učestvovali i engleski vojnici, te da zbog toga Matić nije želeo da nosi cvet maka na dresu.

foto: Reuter

Ipak, Matić je prošle godine nosio cvet maka na dresu kada se obeležavao "Dan sećanja", a isto je bilo i dok je nosio dres Čelsija, pa je otuda zbunjujuće da ga ove godne nije bilo na njegovom dresu.

U svakom slučaju, igrači nisu u obavezi da nose ovaj simbol na grudima, niti ih Savez kažnjava za to, ali je na društvenim mrežama izneto mnogo kritika na račun Matića što je odlučio da sa dresa ukloni cvet maka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.