IAKO LOPETEGI TVRDI DRUGAČIJE, IZGLEDA DA JE GOTOVO: Real u ponedeljak dobija novog trenera!
Đulen Lopetegi, Foto: EPA/Emilio Naranjo

KRAJ?!

IAKO LOPETEGI TVRDI DRUGAČIJE, IZGLEDA DA JE GOTOVO: Real u ponedeljak dobija novog trenera!

Serhio Ramos je već poslao svojevrsnu poruku novom treneru, ali bivši selektor Španije, koji je reprezentaciju napustio par dana pred Mundijal, i dalje se drži svoje priče...

Objavljeno: 22:01h

Kako prenose mnogi španski mediji, od ponedeljka bi novi trener Real Madrida trebalo da postane Antonio Konte, umesto Đulena Lopetegija, a sve zbog lošeg početka sezone i poraza u El Klasiku od 5:1 na Nou Kampu.

Dakle, to su za sada samo navodi, nema zvaničnih potvrda, ali već se pričalo o toj mogućnosti, tako da ne bi previše čudila.

Međutim, uprkos tim navodima, oglasio se i još uvek aktuelni trener Reala, nagovestivši da bi ipak mogao da ostane i pomogne timu da se izdigne iz mulja, u kakvom nije bio dugo. Čak, poslednji put Los Blankosi su poraženi na tri uzastopna meča Primere 2009 godine.

- Teško je, uvek je teško kad izgubiš, a posebno kad izgubiš od Barselone. Imam ipak osećaj da smo mogli da okrenemo utakmicu, imali smo šansu da izjednačimo… U drugom poluvremenu smo bili mnogo bolji nego u prvom, imali smo taj trenutak kad smo mogli da se vratimo, pogodili smo i stativu, ali kad se to nije desilo desila se nesreća, pa povreda, treći gol koji nam je oduzeo nadu… Na kraju, kazna je bila preterana - kaže trener Reala, čovek koji je u ovom momentu pod ogromnim pritiskom.

Kao što već i ptičice na grani znaju, njegova smena se pominjala i pre ovog poraza, a tek sada se o njoj priča uveliko. Čak je i madridski list As u izveštaju utakmice napisao da je "Barsa smenila Lopetegija".

- Svi znamo kako funkcionišu stvari u svetu fudbala. Odgovornost je na kraju na treneru. Nisam glup. Ali ovde kad pobeđujemo – pobeđujemo zajedno. I kad gubimo – gubimo zajedno. I dalje verujem da je ovo samo rana faza sezone i da će Real na kraju imati šta da slavi… Ovo je težak trenutak, ali dovoljno sam jak da znam da možemo da okrenemo situaciju. Imam punu veru u ovu grupu igrača i nemojte da očekujete sada neki novi pristup od mene. Samo sam koncentrisan na to kako da ih podignem, jer i dalje verujem u njih - rekao je Lopetegi.

Serhio Ramos
Serhio Ramos foto: Reuters

Ni kapiten Serhio Ramos nije mogao da ostane imun na sve medijske navode, te se i on na obraćanju novinarima oglasio o gorućem pitanju. Čini se da je ovo svojevrsna poruka novom treneru, a možda ujedno i stav svlačionice oko onoga gde je (uskoro) stari pogrešio:

- Poštovanje se zarađuje, ali ne nameće se na silu. Ja sam uvek imao dobar odnos sa svim trenerima koji su vodili Real za vreme mog boravka ovde, znate svi ko su oni. Ponekad je upravljanje svlačionicom mnogo važnije od tehničkog znanja trenera - istakao je Ramos.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.