PRVA POTRESNA ISPOVEST ŠIMUNIĆA POSLE SMRTI KĆERKE: Svet nam se okrenuo u roku od 7 dana, napustila nas je na Uskrs
Velika tragedija, Foto: Fonet

TUGA

PRVA POTRESNA ISPOVEST ŠIMUNIĆA POSLE SMRTI KĆERKE: Svet nam se okrenuo u roku od 7 dana, napustila nas je na Uskrs

Jedino je nismo vakcinisali protiv gripa, a to se pokazalo možda kobnim - istakao je Šimunić.

Objavljeno:

Velika tragedija pogdila je porodicu Šiminić, nekadašnji reprezentativac Hrvatske i njegova supruga Kristina ostali su bez svoje ćerke Luce, koja je posle neuspešne borbe sa gripom napustila ovaj svet.

Žena Josipa Šimunića za Jutanji list otvoreno je počela potresnu ispovest:

- Bila je nedjelja. Tog se dana Luca se veselo igrala. Bila je zdrava, a onda je uveče dobila temperaturu 38. Ništa strašno, bili smo uvereni. Spuštali smo temperaturu onako uobičajeno i ništa nije ukazivalo na neki veći problem - opisala Kristina i nastavila je tihim glasom:

- Ujutru je Luca ponovno imala temeraturu, ali bila je dobre volje, zaigrana, spavala je, jela, igrala se s bratom... No, temperatura nije prestajala i u utorak uveče probudila se plačući. Uspešno smo spustili temeperaturu i spokojno je zaspala na našem krevetu. Ipak, za svaki slučaj, premda nije ni kašljala niti joj je curio nos, otišli smo pedijatru. Doktorka je pregledala nos, uho, pluća, izvadili su joj i krv. Ništa nije bilo alarmantno, ali bila je nekako klonula, slabije je govorila i reagovala, a to nije bio njen običaj. Doktorka je zaključila da u pitanju grip. Otišli smo kući, čak je i normalno ručala pa potom i zaspala.

Jedino je nismo vakcinisali protiv gripa, a to se pokazalo možda kobnim - istakao je Šimunić.
Jedino je nismo vakcinisali protiv gripa, a to se pokazalo možda kobnim - istakao je Šimunić.foto: Fonet

Predosetila je Šimunićeva supruga da nešto nije u redu sa njenom mezimicom.

- Odmah smo zaključili da nešto ipak nije u redu. Ne sviđa mi se kako izgleda. Nazvali smo ponovno pedijatra, on je radio u popodnevnoj smeni. Samo nam je kratko rekao: "Idite na infektivnu kliniku".

Ono najgore usledilo je na Uskrs.

- Nalaz specijaliste pokazao je da naša mala devojčica ima encefalitis, odnosno upalu mozga, kojem u tom trenutku nisu znali uzrok. Međutim, dobila je sve moguće lekove od antibiotika, kortikosteroida, do Tamiflua, a u četvrtak smo saznali da se radi o izolovanomi virusu pandemijskog gripa H1N1. U tom trenutku gotovo sam odahnula. Grip, pa ipak nije tako strašna bolest. Ne umiru ljudi od gripa, tešila sam se. No, onda je sve krenulo nizbrdo neveroatnom brzinom. U petak su je prebacili na intenzivnu negu, u subotu ujutru počele su konvulzije. Između subote i nedelje nastupila je moždana smrt. Još je živela nedelju dana premda je bila moždano mrtva, a napustila nas je na Uskrs. U roku od sedam dana okrenuo nam se svijet. Nije zakašljala, nije joj curio nos, gripa je zaobišla respiratorni i odmah otišla na centralni nervni sistem, objasnili su nam doktori. Ne, to je nemoguće. Pa radilo se samo o gripi - priča Kristina.

Kako se ovo dogodillo stalno se pitaju Kristina i Josip - Luca je uvek bila zdravo i veselo dete, a jedna vakcina je, možda, mogla da promeni ovako tužan kraj.

- Nismo prestali da tražimo objašnjenja, najprije od prof. dr. Gorana Tešovića jer nismo imali pojma o čemu se radi. Možda je ipak imala problem s imunitetom? Ali ne. Sve je bilo po PS-u. Bila je vakcinisana svim obveznim vakcinama, pa čak i nekim dodatnim. Jedino je nismo vakcinisali protiv gripa, a to se pokazalo možda kobnim - istakao je Šimunić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.