TERI REKAO ZBOGOM, PA OBUKAO ODELO: Biće deo magičnog dua na klupi Vile sa Anrijem!
Foto: AP/Frank Augstein

NASTAVAK PRIČE

TERI REKAO ZBOGOM, PA OBUKAO ODELO: Biće deo magičnog dua na klupi Vile sa Anrijem!

Sjajni defanzivac biće asistent Francuzu

Objavljeno: 10:58h

Legenda Čelsija Džon Teri objavio je da završava profesionalnu karijeru.

- Posle 23 nestvarne godine odlučio sam da je pravo vreme za mene da se povučem i završim karijeru fudbalera - napisao je Teri na Instagramu.

THANK YOU ⚽️

Објава коју дели John Terry (@johnterry.26) дана

Za klub iz Londona je igrao 19 godina, odigrao je 492 meča, što je klupski rekord i postigao 41 gol. Osvojio je pet titula Premijer lige i pet FA kupa, tri puta je bio najbolji u FA kupu. U vitrinama ima dva trofeja Komjuniti Šilda i po jednu titulu u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Za reprezentaciju Engleske nastupio je u 78 utakmica i šest puta bio strelac.

Dva puta je dobio individualno priznanje za najboljeg igrača Čelsija (2000/01 i 2005/06). Nagrada za najboljeg defanzivca Evrope pripala mu je tri puta, a četiri puta bio je u najboljem timu Evrope, dok je jednom bio i u najboljem timu sveta.

Poslednjih godinu dana proveo je u Aston Vili, bilo je naznaka da bi mogao da ode u neki drugi klub, ali će ipak ostati u Engleskoj u novoj ulozi. Dres Aston Vile zameniće klupom ove ekipe i to kao asistent Tjeriju Anriju koji će biti prvi trener tima. Aston Vila trenutno zauzima 15. mesto na tabeli Čempionšipa pa se čelnici nadaju da bi francusko-engleska kombinacija mogla da ubrza povratak u elitu ili bar napravi nekoliko koraka ka njoj.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.