Putujući danski cirkus ipak održan u Slovačkoj, na sreću, nije toliko loše prošao!
Foto: Reuter/Scanpix/Denmark

nesvakidašnje

Putujući danski cirkus ipak održan u Slovačkoj, na sreću, nije toliko loše prošao!

Igrali su zabavljači, Jutjub zvezde, fucaleri, amateri...

Objavljeno: 10:27h

Reprezentativci Danske istrčali su na teren Arene u Trnavi na prijateljsku utakmicu protiv Slovačke, a publika nije mogla da prepozna niti jednog igrača u reprezentaciji koja je pre samo dva meseca igrala osminu finala Mundijala, gde je tek posle penala eliminisana od finaliste Hrvatske.

Nije bilo Kristijana Eriksena, niti Andreasa Kristensena, nije branio Kasper Šmajhel… Upravo su njih trojica odbili da potpišu sporazum o komercijalnim pravima sa Fudbalskim savezom Danske. Odbili su poziv, a uz znak solidarnosti isto je učinilo još 20 reprezentativaca.

Za prijateljsku utakmicu sa Slovačkom i duel sa Velsom u Ligi nacija (9. septembra) pozvani su amateri. Fudbaleri koji su do juče trčali za loptom po livadama treće, četvrte, pa i pete lige Danske.

Gol Skandinavaca u susretu protiv Slovaka je čuvao futsaler – Kristofer Hag, tridesetjednogodišnji golman Gentoftea. Selektor Skandinavaca John Jensen, koji je samo za ovaj duel zamenio Ogea Harejidea, je pre ulaska u avion za Slovačku rekao novinarima da ne poznaje niti jednog igrača s kojima će igrati utakmice u Trnavi.

Kapiten Danske, tridesetogodišnji Kristijan Ofenberg, koji nastupa za Avartu iz Kopenhagena, člana treće danske lige, prilikom izvođenja ekipe na teren, dobio je veliki aplauz navijača u Trnavi. Nikolaj Johansen, član danskog četvrtoligaša Vanlesea, je bio zadužen za prvu zvezdu Slovačke reprezentacije i člana Napolija – Mareka Hamšika.

Susret je inače okončan pobedom domaćeg tima – 3:0, a strelci su bili Nemec, Rusnek i Fogt, koji je postigao autogol.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.