Grobari Jug krenuli na upravu: Iliev i Vazura su glavni krivci za rušenje šampionskog tima! Mi nismo ni Zekino, ni Bjekino, ni Đurićevo oružje!
Foto: Beta/Branislav Božić

Počela je borba

Grobari Jug krenuli na upravu: Iliev i Vazura su glavni krivci za rušenje šampionskog tima! Mi nismo ni Zekino, ni Bjekino, ni Đurićevo oružje!

Frakcija navijača Partizana sa južne tribine se oglasila saopštenjem

Objavljeno: 08:11h

Navijači Partizana okupljeni na južnoj tribini žele promene u upravi kluba nezadovoljni dosadašnjim rezultatima i igrama ekipe u sezoni.

I ako se mislilo da će promena trenera, odlazak Đukića i dolazak Mirkovića, smiriti malo navijače, neuspeh ulaska u Ligu Evrope, ali i ne toliko ubedljive igre u domaćem prvenstvu iako su izvojevane pobede izazvale su revolt kod frakcije navijača Grobari Jug koja kao jasne krivce označava članove sadašnje uprave.

Nakon što su terali upravu skandiranjima na prethodnim mečevima, a onda i transparentom na poslednjem prvenstvenom meču protiv Bačke im poručili da smatraju da ne rade dobro i u korist kluba, sada su izdali i saopštenje koje vam prenosimo u celosti.

Grobari sa transparentom kojim su terali Miroslava Đukića
Grobari sa transparentom kojim su terali Miroslava Đukića foto: Beta/Branislav Božić

- Navijači Partizana, U jednom od najtežih trenutaka u kojima se našao naš klub u poslednjoj deceniji, kada se na Partizan obrušio veliki teret orkestriranih vansporstkih napada od strane naših rivala i pojedinaca i organa iz matične fudbalske organizacije, decenijske medijske naklonjenosti našim protivnicima i, blago rečeno, nepoštene sudijske organizacije, na čelu našeg fudbalskog kluba nalaze se ljudi potpuno nedorasli da vode i odbrane Partizan u ovoj nepoštenoj borbi!

- Sportski direktor Ivica Iliev i direktor kluba Miloš Vazura su direktni krivci za urušavanje šampionskog tima koji je vodio Marko Nikolić. Tim sa Leonardom, Đurđevićem, Evertonom, Stojkovićem, Milenkovićem i ostalim nosiocima igre koji su nam doneli veliku radost osvojenom „duplom krunom“, trebalo je nadograditi da bi se napravio iskorak ka Ligi šampiona i učvršćivanju liderstva u nacionalnom šampionatu. Umesto toga, dovedena su brojna „pojačanja“ i trener čiji je učinak u borbi na tri fronta, jednostavno, neobjašnjiv!

- Na uspeh u evropskom takmičenju bačena je senka katastrofanim izdanjem u prvenstvu i prepuštanjem titule šampiona večitom rivalu praktično bez borbe. Nezadovoljna prikazanim tokom sezone, Južna tribina, nije želela da, rušeći prvog trenera, među igrače unese dodatni nemir pred odlučujuće borbe u Kupu Srbije, ali je posle finala u Surdulici i još jednog trofeja u Kupu, kao i većina javnosti naklonjene Partizanu, očekivala da će se sportski sektor osvežiti novim ljudima. Umesto toga, sportski direktor i trener nagrađeni su još jednim prelaznim rokom i pripremama na kojima, ponovo, nije stvorena okosnica tima od koje bi navijači, s pravom, mogli da očekuju velika dela.

Grobari Jug
Grobari Jug foto: Filip Plavčić

- S druge strane, najviši organi FK Partizan, skupština, predsednik i upravni odbor nisu ispunili ni deo onoga što su navijačima Partizana obećali. Dug je i dalje veliki, sudski spor oko vlasništva nad stadionom i dalje traje. Izgubljeno je dragoceno vreme da se napravi tim za dugoročnu vladavinu sportskim terenima Srbije koji bi omogućio i nesmetano funkcionisanje kluba.

- A opet, zasedanja skupštine, kao najvišeg organa kluba traju po dvadesetak minuta jednom u godinu dana, bez bilo kakve konstruktivne rasprave i iznošenja predloga i novih ideja, a delegati, uglavnom, služe za dizanje ruku i klimanje glavom. Nismo sigurni da od ove uprave više bilo šta može da se očekuje u organizacionom smislu, jer sve što imamo od njihovog delovanja je lako uočljivo. Uglavnom prazan JNA i bezidejan tim, koji samo na momente deluje da je kadar da nosi veličinu kluba na svojim leđima.

- Zato, gospodo iz uprave, ukoliko niste sposobni da preuzmete odgovornost i konačno krenete u veliki posao, pre podnošenja ostavki, od vas očekujemo i podnošenje izveštaja o onome što ste uradili skupštini, ali i navijačima sa svih tribina Partizanovog stadiona. Predlažemo i da se uspostavi zdrava, dvosmerna komunikacija za Partizanovom publikom, da kroz ankete na samom stadionu, svako ko posećuje JNA može da predlozima učestvuje u životu i radu kluba ili iskaže svoje nezadovoljstvo, a da ne bude pogrdno nazivan bilo čijim botom ili plaćenikom.

Grobari Jug su se oglasili saopštenjem
Grobari Jug su se oglasili saopštenjem foto: Beta/Branislav Božić

- Ovim putem, pozivamo i bivše sportiste i sportske radnike koji su učestvovali u stvaranju velikog Partizana, da se ponovo uključe u život i rad kluba i Partizanu vrate bar deo onoga što su od kluba dobili. U Humskoj 1 ima mesta za Vas, ali i sve koji imaju ideje i želju da Partizan postane još veći!

- Grobari sa matične tribine daju punu podršku Bati Mirkoviću i Goranu Petriću pred kojima je težak zadatak da u narednom periodu, ponovo stvore respektabilan prvi tim!

- I, na kraju, želimo da naglasimo i budemo potpuno jasni, Grobari sa Južne tribine nisu bilo čije oružje u ostvarivanju bilo kakvih ličnih ciljeva i ambicija. Nenad Bjeković, Dragan Đurić, Žarko Zečević, Ivan Ćurković ali i svi koji su tokom svog boravka u klubu propustili istorijsku šansu da od Partizana naprave stabilnog evropskog velikana, nemaju podršku naše organizacije - piše u saopštenju Grobara sa južne tribine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.