SRBIJO, ZNAŠ LI KOGA SI IZGUBILA: FSS se oprostio od Bunjevčevića! Komemoracija i sahrana u subotu!
Foto: Dado Đilas

Velika tuga

SRBIJO, ZNAŠ LI KOGA SI IZGUBILA: FSS se oprostio od Bunjevčevića! Komemoracija i sahrana u subotu!

Iz FSS-a su uputili emotivnu oproštajnu poruku od svog funkcionera

Objavljeno:

Fudbalski savez Srbije izdao je danas saopštenje povodom smrti svog sportskog direktora Gorana Bunjevčevića, koji je opisan kao primer za sve one koji sebe vide u tom sportu.

- U jednoj majskoj noći pozlilo mu je, usledila je borba, ona najteža, u kojoj nažalost nije pobedio. Fudbalska Srbija žali jer je izgubila jednog od najboljih sportskih radnika, sjajnog čoveka, velikog profesionalca, osobu koja je svojim radom i ponašanjem bila primer za sve one koji sebe vide u fudbalu - piše na sajtu FSS-a.

Goran Bunjevčević je umro u četvrtak u 46. godini.

Goran Bunjevčević je preminuo u 46. godini
Goran Bunjevčević je preminuo u 46. godini foto: Dado Đilas

- Čovek koga su zbog velikih ljudskih kvaliteta svi poštovali, ostavio je iza sebe veliki trag kao kapiten Crvene zvezde, reprezentativac, a zatim i kao uspešni funkcione - naveo je FSS. Povodom njegove smrti oglasio se i ADO Den Hag, klub u kom je završio igračku karijeru.

- Do nas su došle tužne vesti da je umro Goran Bunjevčević. Želimo njegovoj porodici mnogo snage posle ovog velikog gubitka - poruka je holandskog kluba.

Bunjevčević je kao fudbaler počeo u Grafičaru, a posle perioda provedenog u BASK-u i Radu, nastupao je za Crvenu zvezdu, iz koje je otišao u Totenhem, a profesionalnu karijeru završio je u holandskom ADO Den Hagu. Bio je i reprezentativac Jugoslavije za koju je nastupio 16 puta.

Posle igračke karijere bio je i sportski direktor Crvene zvezde, zatim nekoliko godina prvi čovek Zemuna, a od 2016. je bio zaposlen u Fudbalskom savetu Srbije.

Komemoracija povodom smrti Gorana Bunjevčevića je sutra, u subotu 30. juna, u velikoj sali Skupštine grada Beograda (Stari dvor) u 10 časova.

Sahrana je istog dana na Novom bežanijskom groblju u 15 časova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.