O, NE... Došlo je VREME ZA PRANJE TEPIHA!
Foto: Promo

brzo i lako

O, NE... Došlo je VREME ZA PRANJE TEPIHA!

Razmislite – da li vi možete ručno i dubinski oprati tepih uz pomoć deterdženta i četki? Ne možete. Da li će on biti blistavo čist? Neće. Onda dileme ne postoje. Uzmite telefon u šake i okrenite odabranitepih servis

Objavljeno: 12:45h

Prvi topli zraci sunca pokazali su nam jednu ne tako lepu činjenicu – u raznim ćoškićima našeg stana ili kuće nakupila se prašina a tepisi baš i ne sijaju punim sjajem... – to znači: došlo je vreme za veliko prolećno spremanje!

foto: Promo

Ako ste odlučili da sve radite sami, onda to obično podrazumeva par dana posla, i to „udarničkim tempom“. Šalu na stranu, od svih aktivnosti tog tipa, verovatno je najteže prati tepihe. Razlozi su jednostavni – tepihe bi trebalo izneti na neku čistu i ravnu površinu, i pošto ih vi perete ručno, to bi značilo da ćete morati da klečite i trljate, i tako dugo vremena, dok se ne očisti i poslednja nečistoća koja se duboko zavukla u materijal. A onda, tu su i rese, i ako ćemo biti iskreni – njih ćete teško moći sami da izbelite, i verovatno će ostati žute ili svetlo braon, iako su nekada bile snežno bele...

Naš savet je da se ne mučite na taj način, i to u 21. veku. Zaista. Razmislite – da li vi možete ručno i dubinski oprati tepih uz pomoć deterdženta i četki? Ne možete. Da li će on biti blistavo čist? Neće. Onda dileme ne postoje. Uzmite telefon u šake i okrenite odabrani tepih servis.

Šta podrazumeva usluga PROFESIONALNOG PRANJA TEPIHA?

Pre svega, ne morate sami da vozite ili nosite tepihe, već će ekipa doći do vas, isto kao što će oprane i čiste tepihe vratiti na adresu. Ta usluga je obično besplatna, ali ipak savetujemo da se dodatno raspitate prilikom dogovaranja posla. Cena dubinskog pranja tepiha je smešna, verujte nam, spram truda koga biste uložili da sami perete i naspram rezultata koji su vidljivi na kraju.

foto: Promo

Naime, poznato je da se sve nečistoće i prljavština koja se nalazi u kući, skuplja baš na tepisima. Nije bitno od čega je sačinjen tepih – da li od vune, sintetike, pamuka, kože, jute, ili je mešavina različitih materijala; takođe, nije važno ni kolika je veličina tepiha, kao ni to da li je persijski, belgijski, kineski, vijetnamski, avganistanski...; ručna ili mašinska izrada – svejedno je, na kraju će svaki tepih sijati od čistoće!

Razlog je prost – radi se uz pomoć specijalnih mašina. Te mašine automatizovanom sistemom doziraju neophodnu količinu šampona kao i sredstava koja uklanjaju fleke, a takođe i podešavaju nivo četki za pranje u skladu sa debljinom i vrstom tepiha. Pored svega nabrojanog, bitno je da se uskladi mekoća vlakana četke ali i pritisak koji one vrše. Sušenje se vrši u posebnim komorama, i na kraju, tepih dolazi kao nov na vrata vašeg doma!

DUBINSKO PRANJE NAMEŠTAJA – zbog čega NE MOŽETE SAMI?

Ili, možete – ali, ne jednako dobro! Nameštaj je veoma sklon prljanju, posebno ako imamo malu decu ili kućne ljubimce. Za njima “ne zaostaju“ ni gosti koji ponekad mogu prosuti šolju kafe ili čašu sa vinom... Tako obično prve „stradaju“ ugaone garniture u dnevnim boravcima, ali i kauči, fotelje, trosedi, dvosedi, bračni kreveti..

Dubinsko pranje ima jednu veliku prednost a ona je da ćete na taj način odložiti kupovinu novih komada, zbog toga što stare smatrate ružnim i neuglednim. Sa druge strane, svi znamo da je čist dom – zdrav dom.

Kada se nameštaj dubinski pere, tada se koriste kvalitetni praškovi bez dugotrajnih mirisa, a ukoliko želite da oko vas sve miriše, zatražićete da se miris doda. Osoblje servisa najpre testira tkaninu, boju i vrstu vlakna. Prilikom pranja se koriste uravnotežena hemijska sredstva, kada je reč o pH vrednosti, i ta sredstva poseduju sve ateste o zdravstvenoj ispravnosti.

foto: Promo

Osnovni cilj je da se sva prljavština i nečistoća uklone, a u tu svrhu se upotrebljavaju ekstrakcione mašine i moderni paročistači, koji prilikom rada koriste pravilan pritisak i temperaturu.

Ono što je bitno da znate, to je da nakon svakog dubinskog pranja, ostaje oko 20 – 30 % vlažnosti. To bi značilo da sušenje može da potraje par sati, što sve zavisi od temperature u vašem domu.

Dakle, ukoliko ne želite fleke, grinje, prašinu itd, a hoćete da imate čista mesta za sedenje, naslone i naslone za ruke, kao i uredan nameštaj sa njegove zadnje strane – tada dileme nema – servisi za dubinsko pranje nameštaja su pravi izbor i vaša najbolja odluka!

Da li je PRANJE TEPIHA PRAVA NOĆNA MORA?

Tepihe najčešće srećemo u našim domovima, ali neretko krase i poslovne prostorije firmi iz razloga što se na taj način dobija dodatni dekorativni efekat, a praktična strana se ogleda u tome da osim oplemenjivanja objekta tepisi daju i toplinu prostoriji u kojoj se nalaze.

Kvalitetno pranje tepiha nije jednostavno – ali samo ako to radite sami, i ako ne prepustite ovaj posao profesionalcima. Kod pranja se koriste posebna hemijska sredstva i mašine, i ona uklanjaju sve bakterije, fleke i nečistoće sa tepiha. To je hemija renomiranih svetskih proizvođača, a vrlo je važno naglasiti da se ovim putem uklanja čak 95% nečistoća, što znači da će na kraju, vaši tepisi blistati kao novi! A to je upravo ono što ste i želeli kada ste pozvali servis za pranje, zar ne?

Sada vam preostaje da uživate u svom osveženom radnom prostoru i čistoći koja ostavlja pozitivan utisak na vaše ukućane, prijatelje ili poslovne partnere i saradnike.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.