ŠTA JE UMTITI MISLIO DOK JE IGRAO ODBOJKU PROTIV AUSTRALIJE? Mislio sam da je lopta već prošla! (VIDEO)
Foto: AP

šta će ti to druže?

ŠTA JE UMTITI MISLIO DOK JE IGRAO ODBOJKU PROTIV AUSTRALIJE? Mislio sam da je lopta već prošla! (VIDEO)

Na kraju krajeva, bilo bi lepo sa njegove strane da zahvali Polu Pogbi, što je sa njega sninuo zvanje tragičara

Objavljeno: 16:45h

Svima nam jesigurno kroz glavu prošla scena iz Južne Afrike, kad Zdravko Kuzmanović protiv Gane, a Nemanja Vidić u duelu sa Nemcima, igraju rukom mimo svake logike, kada smo videli potez Umtitija koji je doveo do penala za Australiju.

Štoper Francuske reprezentacije je samo tri minuta posle vođstva u režiji Antoana Grizmana počastio Australijance penalom, tako što je igrao rukom, kao da želi da pokupi loptu iznad svoje glave i u NBA stilu je zakuca... Ne može to u ovom sportu.

- Zamahnuo sam sam, misleći da je lopta već prošla. Iznenadila me je. Skočio sam i kad sam se okrenuo u vazduhu, lopta me je pogodila u ruku, a sudija je svirao penal. Sramota je što smo primili gol na takav način, zbog mog propusta - svestan je defanzivac Barselone da je svoj tim uvalio u nevolju.

Na kraju krajeva, bilo bi lepo sa njegove strane da zahvali Polu Pogbi, što je sa njega sninuo zvanje tragičara koje je visilo iznad njegove glave, sve do tenutka kada je fubaler Junajteda vratio prednost Trikolorima.

- Dešavaju se takve greške. Morate što pre da ih prebrodite, a moja sreća je što sam uz sebe imao saigrače koji su mi omogućili da što pre zaboravim pomenutu situaciju. Pobeda je pobeda, bez obzira što nije izborena savršenom igrom. Zadovoljni smo. Moramo još da radimo, da sagledamo šta nije funkcionisalo u ovoj utakmici. Nedostajalo nam je ritma, a moramo da funkcionišemo bolje u prenosu lopte. Svejedno, trijumf se piše na startu takmičenja.

U samoj Francuskoj su kritički raspoloženi prema svom štoperu.

- Nismo u kadetima, ljudi. Ovo je Mundijal. Svaka utakmica se snima sa po 80 kamera, zna i sam Umtriti da će zbog ovoga da bude kritikovan - opominje nekadašnji reprezentativac Kristof Dugari.

Jednako oštar je i nekadašnji štoper francuske Frank Lebef.

- Igranje rukom se ne može razumeti.

BONUS VIDEO: TADIĆ I TOŠIĆ KAO DECA: Evo kako dvojac Orlova provodi slobodno vreme (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.