NORMALNO JE DA PORAZ BOLI: Igračima ne mogu da zamerim na motivaciji, ali moglo je i bolje! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Vladimir Sporčić

OGLASIO SE KRSTAJIĆ

NORMALNO JE DA PORAZ BOLI: Igračima ne mogu da zamerim na motivaciji, ali moglo je i bolje! (FOTO) (VIDEO)

Selektor Mladen Krstajić nije ljut ni na koga posle poraza od Čilea u prijateljskom meču, ali kaže da je tim mogao da igra bolje

Objavljeno: 11:40h

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u prvom pripremnom meču za Mundijal od selekcije Čilea rezultatom 1:0.

Selektor Mladen Krstajić nije ljut ni na koga posle poraza od Čilea u prijateljskom meču, ali kaže da je tim mogao da igra bolje.

- Svesno smo ušli ovako u meč, da kombinujemo i odmaramo igrače koji su mnogo igrali u prethodnoj sezoni i koji su izneli kvalifikacije. Dali smo šansu mlađim igračima da vidimo da li mogu da odgovore zahtevima. Bilo je dobrih momenata, a bilo je i slabijih. Normalno je da poraz boli, iako smo rekli da rezultat nije prioritet. Dobili smo jeftin gol, ali šta je - tu je, moglo je biti drugačije - rekao je Krstajić novinarima u Gracu posle utakmice.

Čile je večeras pobedio 1:0 u prvom prijateljskom meču Srbije u pripremama za Svetsko prvenstvo. - Trebalo je da igramo brži pas, da budemo sigurniji u fazi odbrane. Moramo biti bolji u budućnosti. Moramo još bolje da se krećemo u fazi napada i da imamo bolju kontrolu lopte. Probaćemo da popravimo, da napravimo dobru analizu. Ne zameram nikom ništa - rekao je Krstajić.

foto: Reuter

Da li je uspeo eksperiment u sredini terena? - Mi nismo ništa eksperimentisali, imamo taj fond igrača koji imamo. Imamo mlade i iskusnije igrače. Činjenica je da mladi imaju potencijal, ali im fali iskustva. Sa ovim iskustvom, normalno je da će doći do bolje forme. Možda poraz jeste bolan, ali pokazuje u kojoj smo fazi trenutno - rekao je Krstajić.

foto: Reuter

U narodu se veruje da igrači ne shvataju ozbiljno prijateljske mečeve? - Ne slažem se, igrači su maksimalno ozbiljno prišli ovoj utakmici, kao i pred svaki trening. Ne mogu da zamerim na motviaciji, ali ovo jeste prijateljski meč. Falilo je takmičarskog značaja, ali kad pogledamo danas za desetak dana čeka prva utakmica protiv Kostarike...Normalno je da igrači koji su u prvoj nedelji priprema ulaze teško u meč - rekao je Krstajić.

A debitantima kako ste zadovoljni? - Moglo je i bolje, ali tek smo sedam dana na pripremama. Kada počnu tri-četiri klinca sa ovim igračima, normalno je da prave pogrešne pasove, to je normalno u fudbalu i sportu, ne mogu ništa da im zamerim. Treba da nastave da rade, sgurno dolazi bolje vreme za njih - rekao je Krstajić.

BONUS VIDEO: Ovako su košarkaši i navijači Borca proslavili najveći uspeh u istoriji kluba

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.