SAVO MILOŠEVIĆ PODRŽAVA KRSTAJIĆEV SPISAK: Ja bih pozvao još samo jednog igrača, a on je...
Foto: Dragana Udovičić

Selektor ima podršku

SAVO MILOŠEVIĆ PODRŽAVA KRSTAJIĆEV SPISAK: Ja bih pozvao još samo jednog igrača, a on je...

Potpredsednik FSS-a je istakao da se niko nije mešao u spisak igrača selektoru Srbije

Objavljeno:

Selektor Mladen Krstajić je u četvrtak saopštio imena 27 igrača koji su kandidati za 23 mesta među putnicima na Svetsko prvenstvo u Rusiju, a odmah po objavljivanju spiska javnost je počela da komentariše i daje svoje mišljenje, kako to obično i biva.

O spisku igrača koji konkurišu za Mundijal govorio je i nekadašnji reprezentativac, učesnik dva šampionata planete, a sada potpredsednik FSS-a, Savo Milošević.

Legendarni bivši napadač je istakao da niko nije imao nikakvog uticaja na spisak selektora, ali i da je njegovo lično mišljenje da je samo još jedan igrač mogao da upadne na širu listu kandidata.

Savo Milošević je potpredsednik FSS-a
Savo Milošević je potpredsednik FSS-afoto: Fonet

- Selektor se vodio pre svega formom i igrama u poslednjoj sezoni. Zvao je igrače koji su u omladinskom stažu potvrdili svoj kvalitet i koji već godinama igraju u inostranstvu i stekli su iskustvo. Nema velike filozofije. Spisak je upravo ono što je najbolje u Srbiji što imamo. Dobro je što se selektor opredelio za 8-9 mladih igrača. Ja se potpuno slažem sa spiskom koji je selektor odabrao. Ja da sam selektor, a nisam imao nikakav uticaj na ovaj spisak, birao nih samo još jednog igrača. Mladog Sašu Lukića iz Torina koji je igrao na pozajmici u Levanteu - rekao je Milošević na gostovanju na televiziji "Prva".

Saša Lukić se nije našao na širem spisku Mladena Krstajića
Saša Lukić se nije našao na širem spisku Mladena Krstajićafoto: Profimedia

Na spisku Krstajića nije bilo nekih igrača koji su odigrali mnogo mečeva u samim kvalifikacijama.

- Uvek se vodi polemika da li voditi sve igrače koji su igrači izneli kvalifikacije. Oni koji su bili najviše na terenu ići će na SP, ne pričamo o igračima koji su bili nosioci igre zašto ne idu na SP. Sećam se da smo mi pred SP 2006. imali mnogi veći problem jer smo imali nosioce igre koji nisu šest meseci igrali u svojim klubovima uoči SP, poput Zvonimira Vukića i Danijela Ljuboje - prisetio se i dalje najbolji strelac u istoriji našeg nacionalnog tima sa 37 golova.

Savo Milošević je najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije
Savo Milošević je najbolji strelac u istoriji naše reprezentacijefoto: Dado Đilas

Jedna od stvari koje su podigle prašinu u javnosti jeste i promena kapitena, pa su mnogi postavljali pitanje da li će to poljuljati atmosferu u timu?

- Siguran sam na neće biti negativnih efekata zbog promene kapitena i selektora. Krstajić ima dovoljno jak autoritet, dugo je bio i reprezentativac i zna dobro kako to sve izgleda i da prepozna situaciju. Kada je promenjen kapiten rekao sam da to neće značiti ništa, Bane je profesionalac i on je već pokazao da će raditi svoj posao bez problema - rekao je Milošević povodom slučaja "Branislav Ivanović".

BONUS VIDEO: ODALI SE U KAFANI: Fudbaleri Zvezde otkrili ko je zapalio autobus!

(Espreso.co.rs / B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.