ZAŠTO NEMA PEŠIĆA, ŠTA JE S NASTASIĆEM, ZAŠTO 27 IGRAČA NA SPISKU? Krstajić odgovorio na sva pitanja koja muče fudbalsku Srbiju! (VIDEO)
Foto: Kurir.rs

PRVE REČI POSLE SPISKA

ZAŠTO NEMA PEŠIĆA, ŠTA JE S NASTASIĆEM, ZAŠTO 27 IGRAČA NA SPISKU? Krstajić odgovorio na sva pitanja koja muče fudbalsku Srbiju! (VIDEO)

Mnogo toga imao je da poruči na adrese svih 7.000.000 selektora u Srbiji...

Objavljeno: 14:55h

Mladen Krstajić se obratio novinarima posle saopštavanja spiska za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Novinar ga je uporedio sa Željkom Obradovićem, rekavši da ga mnogi porede sa njim, da bi on mogao u fudbalu da uradi ono što je Želimir uradio u košarci.

- Hvala na lepim rečima. Biti u društvu Željka Obradovića je velika čast, a kamoli biti na putu na kakvom je on. Trudiću se sa mojim znanjem i stručnim štabom da uradim sve što je u mojoj moći da napravimo što bolju atmosferu za igrače, kako bismo se u Rusiji predstavili kako dolikuje.

Znate da imate oko sedam miliona kolega u Srbiji. Šta biste njima poručili da je uspeh, a šta neuspeh?

- Teško pitanje. Uspeh je napravljen samim plasmanom i pokušaćemo sve da napravimo što bolji rezultat.

Većina selektora je već saopštila spisak od 23 igrača, neki 25, nije očekivano baš 27. Zbog čega ih je toliko?

- Bolje da ih imamo sad, u slučaju neke, ne daj bože, povrede. Imamo takve treninge da nam trebaju golmani. Znate da je duga sezona iza naših igrača, tako da nije to baš lako. Fond igrača nije baš veliki, kada tako pogledate.

Upitali su ga i za Nastasića.

- On je bitan šraf. U dogovoru sa ljudima iz Šalkea smo došli na ideju da se pod našim patronatom leči u Srbiji. On je u Beogradu već desetak dana, ali ćemo tek na pripremama da odlučimo da li će Matija biti deo reprezentacije ili ne. Poslednji pregled će imati 26. maja, posle kojeg će se znati da li konkuriše za put u Rusiju

Zašto na spisku nema Aleksandra Pešića i da li je to degradacija domaće lige?

- Naravno da nije degradacija domaće lige. Za Prijovića je argument da je prvi strelac Grčke lige. Mitrović je naš najbolji napadač, mnogi tvrde da je najbolji u Čempionšipu, a Luka Jović je najbolji iz mlade reprezentacije. Drago mi je što imam 7.000.000 kolega, i što mogu sa svima njima da komentarišem Svetsko prvenstvo zarad poboljšanja u srpskom fudbalu.

Pogledajte ostatak pres konferencije:

BONUS VIDEO: Ovako su se radovali igrači i navijači Partizana posle gola Zdjelara u finalu Kupa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.