ZVANIČNO UVEDENA PROMENA U SUPERLIGU I PLS: Ovo je novina u sistemu takmičenja u srpskom fudbalu!
Foto: Filip Plavčić

Važna izmena u formatu

ZVANIČNO UVEDENA PROMENA U SUPERLIGU I PLS: Ovo je novina u sistemu takmičenja u srpskom fudbalu!

Predsednik Zajednice superligaša Dragomir Lazović je objasnio o kakvoj promeni je reč

Objavljeno:

Sistem takmičenja u Superligi i u Prvoj ligi Srbije za sledeću sezonu biće za nijansu izmenjen, ali neće biti korenitih promena, bez obzira na kritike koje su tokom prethodnih godina stizale zbog podele bodova u plej-ofu i plej-autu.

Na svečanosti povodom dodela priznanja najistaknutijim pojedincima u sezoni na izmaku, prvi čovek Superlige, Dragomir Lazović izneo je koje će to novine biti uvedene u sistem takmičenja.

Dragomir Lazović predsednik Zajednice superligaša
Dragomir Lazović predsednik Zajednice superligašafoto: Dado Đilas

Jedina novina koja će biti jeste način ispadanja iz Superlige i ulaska u nju iz Prve lige Srbije, dok sve ostalo, 16 timova u najvišem rangu, igranje plej-ofa i plej-auta i podela bodova ostaju na snazi, iako je bilo mnogo reči o tome da se tako više neće igrati.

E sad, kako se to menja sistem ispadanja?! I dalje će dve poslednjeplasirane ekipe na mini tabeli plej-auta Superlige ispadati u niži rang takmičenja, dok će dve prvoplasirane ekipe iz Prve lige Srbije ići u viši rang.

Međutim, treća ekipa od pozadi na mini tabeli plej-auta, ili ako vam je lakše 14 na sveukupnoj tabeli, neće biti bezbedna za opstanak nego će morati da igra baraž za opstanak.

A protivnik u tom baražu biće tim, koji bude bio pobednik plej-ofa Prve lige Srbije u kome igraju ekipe od 3. do 6. mesta. Dakle, nešto slično kao u engleskom Čempionšipu.

Treći i šesti i četvrti i peti na tabeli Prve lige će igrati polufinala, a onda će pobednici igrati finale, da bi sveukupni pobednik igrao baraž protiv 14.plasiranog tima iz Superlige.

BONUS VIDEO: Slavlje u Humskoj posle gola Saše Ilića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.