TAKO JE TO U TREĆOJ LIGI! Najbolji napadač je bio štoper, a na treninge i utakmice ide direktno sa posla! (FOTO)
Foto: EPA/Carlos Diaz

FANTASTIČNA PRIČA

TAKO JE TO U TREĆOJ LIGI! Najbolji napadač je bio štoper, a na treninge i utakmice ide direktno sa posla! (FOTO)

Mnoge zanimljivosti prate ovaj rang takmičenja, a svakako zanimljiv podatak je da prvi strelac lige dolazi iz ekipe koja se nalazi na tek 14. mestu na tabeli koja broji 16 klubova

Objavljeno:

I pored toga što se radi o tek trećem rangu fudbala u Federaciji, u Drugoj ligi FBiH grupa Sever neretko mogu da se vide sjajni mečevi sa dosta uzbuđenja i lepih pogodaka.

Budućnost je na pragu titule prvaka u trećoj ligi BiH, pa će kroz baraž tražiti put do povratka u Prvu ligu Federacije.

Mnoge zanimljivosti prate ovaj rang takmičenja, a svakako zanimljiv podatak je da prvi strelac lige dolazi iz ekipe koja se nalazi na tek 14. mestu na tabeli koja broji 16 klubova.

Radi se o mladom Safetu Mujkiću koji je postigao 18 pogodaka, a npr. njegova Bosna iz Kalesije za koju nastupa postigla je ukupno 31 pogodak.

Mujkić će vjerovatno i završiti kao prvi golgeter lige, popularno nazvane 'lige bez briga'. Kao i njegove brojne kolege u ovom rangu takmičenja na treninge i utakmice dolazi posle posla. Nije baš da nemaju briga.

- Zaposlen sam u jednoj firmi koja nosi naziv Busserhoff-Plastikal, te trenutno s posla dolazim na utakmice. Nije baš zadovoljstvo na nivou kada je tako, ali šta se može. Slobodno mogu reći da fudbal igram iz ljubavi - priča Mujkić za SportSport.ba.

Svojim igrama je prezadovoljan.

- S obzirom da ove sezone igram na poziciji napadača svojim igrama sam i više nego zadovoljan. Prošle sezone sam igrao na poziciji štopera prvih pet kola i bio sam učinkovit na toj poziciji. Loše smo startovali i u pet kola nismo postigli pogodak, te me je trener prebacio na poziciju napadača. Do kraja prvog dela sezone postigao sam osam pogodaka što zaista nisam očekivao. U drugom delu u osam utakmica postigao sam deset pogodaka, što je za sada dovoljno za brojku 18 - u jednom glasu priča Mujkić koji se nada da će njegova Bosna izboriti opstanak u ligi.

BONUS VIDEO: Delije na meču Zvezda - Spartak uprkos zabrani

(Espreso.co.rs/Sportsport.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.