PLAĆAO SAM IGRAČIMA DA LOME PO KAFANAMA! Zdravko Mamić - čovek koji neprestano šokira: Volim narodnjake, kao i 90 odsto Hrvata! (FOTO)
Foto: AP

Bez dlake na jeziku!

PLAĆAO SAM IGRAČIMA DA LOME PO KAFANAMA! Zdravko Mamić - čovek koji neprestano šokira: Volim narodnjake, kao i 90 odsto Hrvata! (FOTO)

Kontroverzni fudbalski funkcioner otkrio zanimljive detalje

Objavljeno: 16:42h

Govorio sam svojoj momčadi - idite, napijte se, proveselite se i sve polomite, a ja ću sutra platiti, kaže u intervjuu za Informer prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić. Možda i naj kontroverznij sportski funkcioner sa ovih prostora, čuveni Zdravko Mamić ne krije da je veliki ljubitelj dobrog provoda i da voli da se veseli uz ''narodnjake'', mada mu dobar deo javnosti u Hrvatskoj zamera na tome. - Volim narodnjake, kao i 90 odsto Hrvata. Javna je stvar da mladi Zagrepčani, u hiljadama, hrle svaki vikend u Beograd da se zabavljaju. U Zagrebu kad gostuju pevači iz Srbije, ne možete da dobijete slobodno mesto. To je stvarnost. Sa druge strane, licemerje je da agresivna manjina to smatra primitivizmom. - Nije mi jasno zašto stalno insistiramo na razlikama. Pa i hrvatski pevači mogu da napune sale u Beogradu. Činjenica, da se ne pravimo glupi, bilo je loših stvari i sa jedne i sa druge strane. Međutim, od toga se ne živi, važno je okrenuti pogled ka budućnosti. Dodao je Mamić

Čak je i svoje igrače u više navrata navodio i bodrio u pohode po brojnim zagrebačkim lokalima i davao im vetar u ledja govorivši im - izađite u neku diskoteku, sve slomite, preuredite, a ja ću platiti celu štetu. Poenta je bila: budimo zajedno, budimo muškarci i onda ćemo biti simpatični i našim navijačima, poginućemo za boje kluba i pokazaćemo neustrašivost. Po već davno poznatim izajvama sada već ''legende'' smo mogli da zaključomo da Mamić ima krajnje nekonvecionalan pristup, pa ovakve izjave glavnog rukovodioca dinama uopšte ne čude.

Zvezda i Partizan su prezimili u Evropi ove sezone. Kako to da Dinamu to nije uspelo od 1970. godine, upitan je, a njegov odgovor je bio.

- Dinamo je apsolutno u poslednjih 12-13 godina, bez lažne skromnosti, najuspešniji klub ovog dela Evrope. Ako hoćete po rezultatu, igrali smo svake godine, osim ove, najmanje Ligu Evrope, a nekoliko puta i Ligu šampiona. Uzeli smo 11 uzastopnih titula i sad ćemo opet nakon jedne godine pauze biti šampioni. Ne bih se menjao sa Zvezdom ili Partizanom, ali nam je cilj da svake godine dočekujemo proleće u Evropi. Sad mogu samo da čestitam Zvezdi i Partizanu, bez ikakve ljubomore i zavisti. Taj njihov uspeh može da mi bude samo podstrek i hoće. Zdravko Mamić kao i uvek nastavlja da ''jaše'' u svom stilu ,sa ponašanjem glavnog ''šerifa'' balkanske fudbalske čaršije pa možemo očekivati da će tako nastaviti i u budućmosti.

BONUS VIDEO:MAJSTORI FUDBALA U BELOM SPORTU: Toti i Pujol igrali tenis

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.