SUĐENJE U SRBIJI JE NEZADOVOLJAVAJUĆE: Sledi reforma, nezavisna komisija već istražuje 4-5 predmeta!
Foto: Fonet / Nenad Orević

Najavljuju se velike promene

SUĐENJE U SRBIJI JE NEZADOVOLJAVAJUĆE: Sledi reforma, nezavisna komisija već istražuje 4-5 predmeta!

Gensek FSS je govorio o pritiscima na sudije, kvalitetu suđenja, problemima i neregularnostima u srpskom fudbalu i promenama koje slede

Objavljeno:
foto: Dado Đilas

- Stvorili smo jednostavno sve logističke preduslove da se fudbal u Srbiji razvija. Međutim, treba biti realan i reći gde trenutno imamo najviše problema, a to su domaća takmičenja. Ponašanje klubova, pritisci na sudije i imamo veliki problem s nezadovoljavajućim kvalitetom suđenja - rekao je on.

Naveo je i da je revizija propisa preduslov, jer su potrebni efikasni normativni akti, brzo primenljivi, kako bi Savez mogao efikasno da reaguje.

foto: Nebojša Mandić

- Dakle, svi propisi su revidirani i mi ćemo na prvoj narednoj sednici Izvršnog odbora da usvojimo i novi Discipinski pravilnik i novi Pravilnik o registraciji i statusu igrača. I ono što je apsolutno novina jeste formiranje Etičke komisije - rekao je Šurbatović.

Govoreći o Etičkoj komisiji, Šurbatović je naveo da je FS Srbije, po uzoru na ono što je uradila FIFA i po instrukcijama koje je dobio od UEFA, formirao nezavisno telo koje će se "isključivo baviti očuvanjem integriteta takmičenja i fudbala u Srbiji i borbom protiv svih vrsta neregularnosti".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.