SUĐENJE U SRBIJI JE NEZADOVOLJAVAJUĆE: Sledi reforma, nezavisna komisija već istražuje 4-5 predmeta!
Foto: Fonet / Nenad Orević

Najavljuju se velike promene

SUĐENJE U SRBIJI JE NEZADOVOLJAVAJUĆE: Sledi reforma, nezavisna komisija već istražuje 4-5 predmeta!

Gensek FSS je govorio o pritiscima na sudije, kvalitetu suđenja, problemima i neregularnostima u srpskom fudbalu i promenama koje slede

Objavljeno:

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović rekao je da je kvalitet suđenja u srpskom fudbalu nezadovoljavajući i najavio da će u narednom periodu biti velikih promena na tom planu.

- Imali smo problema u završnici takmičenja, i u Superligi, ali i u ostalim ligama po vertikali i tu će biti velikih rezova. Imamo i nezadovoljavajući kvalitet suđenja. Istina je da sudije sude pod velikim pritiskom, da je jako teško suditi našim najvećim klubovima, ali je istina i da nije bilo zadovoljavajućeg kvaliteta suđenja - rekao je Šurbatović gostujući na televiziji "Pink".

foto: Stefan Jokić

- Na tu temu bilo je mnogo razgovora s predsednikom Saveza Slavišom Kokezom i već sada mogu da najavim da će biti jedna ozbiljna reforma i Sudijske komisije i sudijskih lista. U narednom periodu biće velikih promena na tom planu - dodao je on.

Šurbatović je podsetio da je novo rukovodstvo FSS-a uskladilo Statut te organizacije s pravnim aktima FIFA i UEFA i s domaćim zakonodavstvom, da su pokrenuti novi projekti kao što je izgradnja Nacionalnog stadiona i Administrativne kuće na Novom Beogradu i da je oformljen "respektabilan pul sponzora".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.