RETKE SLIKE SRBINA KOJI JE TVRDIO DA JE OTAC FRANCA BEKENBAUERA: "Pikao" fudbal u istoj opremi kao Kajzer! (FOTO)
Franc Bekenbauer/Živadin Milosavljević Jepur, Foto: Pressefoto Rudel/Herbert Rudel / imago sportfotodienst / Profimedia, Privatna arhiva

procenite sami

RETKE SLIKE SRBINA KOJI JE TVRDIO DA JE OTAC FRANCA BEKENBAUERA: "Pikao" fudbal u istoj opremi kao Kajzer! (FOTO)

Možda je Franc Bekenbauer svoje fudbalske veštine nasledio od Živadina Milosavljevića?

Objavljeno: 13:14h
Nedeljko Đukić

Fudbalski svet još oplakuje legendarnog Franca Bekenbauera koji je u ponedeljak preminuo u 79. godini života.

Čuveni "Kajzer" je i zaslužio brojne i dugotrajne hvalospeve jer je ostavio neizbrisiv trag i kao igrač i trener, ne samo zbog silnih osvojenih trofeja već i što je zauvek promenio svoj sport i "izmislio" ulogu modernog libera.

Imao je Franc i mrlja u karijeri, posebno kao funkcioner FIFA-e, mada su tvrdnje o primanju mita ostale neistražene i samim tim nepotvrđene.

Ono što je takođe ostalo neistraženo i neopovrgnuto (u ovom slučaju bolja reč nego nepotvrđeno) jeste trvdnja jednog poljoprivrednika iz tadašnje Jugosvlaije da je on biološki otac Franca Bekenbauera!

Prirodno, priča Živadina Milosavljevića Jepura iz sela Sekurič u srcu Srbije je svojevremeno podigla veliku prašinu ne samo kod nas već i u Nemačkoj, a stigla je i do samog Bekenbauera, koji je sa smehom negirao i ukazao na mnoge "rupe" u istoj.

Lako je Franc ili bar neki ugledni nemački medij mogao da stavi tačku na glasine objavljivanjem neke fotografije zvaničnog oca, Franca Bekenbauera seniora, ali se to nikad nije desilo.

Priču već znate, ali sada vam donosimo retku fotografiju Živadina Milosavljevića, doduše vremešnog, sa fudbalskom loptom, popularnom krpenjačom, i u ful "adidas" opremi koju je u to vreme u Bajernu iz Minhena nosio upravo Bekenbauer!

Živadin Milosavljević, Živadin Milosavljević Jepur, Otac Franca Bekenbauera
foto: Privatna arhiva

Kako kažu u Sekuriču, Jepur je bio izvanredan fudbaler i nije se odvajao od lopte koja mu se "lepila" za noge. Imao je izvrstan dribling, kontrolu, igru glavom...

1 / 5 Foto: Privatna arhiva

Da li je Franc ove veštine zaista nasledio od Živadina ili ne, verovatno nikad nećemo saznati, ali u Sekuriču su se u utorak u podne sa zvonika crkve Sv. Arhangela Gavrila začula zvona u čast "Kajzera". Za svaki slučaj.

A prekoputa crkve, na mesnom groblju, sahranjen je Živadin Milosavljević.

Bonus video:

00:14

Trening fudbalera Partizana

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.