KAKO JE FRANC ODGOVORIO NA TVRDNJE DA JE SRBIN? "Dok sam Bekenbaueru postavljao pitanja, on je..."
Franc Bekenbauer, Foto: EPA/Friedemann Vogel

zANIMLJIVO

KAKO JE FRANC ODGOVORIO NA TVRDNJE DA JE SRBIN? "Dok sam Bekenbaueru postavljao pitanja, on je..."

Politika Ekspres je tada objavila reči svog tadašnjeg dopisinika iz Nemačke koji je razgovarao sa legendarnim Kajzerom

Objavljeno:

Izvesni Živadin Milosavljević je 1971. godine u intervjuu za Politiku javno bio ubeđen da je preminuli Franc Bekenbauer njegov sin!

Nedugo posle tog intervjua, Politika Ekspres je objavila reči svog tadašnjeg dopisinika iz Nemačke koji je razgovarao sa legendarnim Kajzerom.

Franc Bekenbauer
Franc Bekenbauerfoto: EPA/WALTER BIERI

- Dok sam Bekenbaueru postavljao pitanja, on je – pucao od smeha. Rekao mi je da mu se majka zove Antonija, a ne Ana ili Helga kako je naveo Jepur, da nije živela u okolini Lajpciga već u Minhenu, da njen otac takođe nikad nije izlazio iz glavnog grada Bavarske i da nije imao kafanu i da se još 1938. udala za Franca Bekenbauera po kome je i on dobio ime. Po Milosavljevićevoj računici, njegov sin se rodio 1946, a Kajzer pola godine ranije. Pri tom, i priča da je Bekenbauer jednom rekao da mu je otac Jugosloven je netačna, on to nikad nije rekao. Podudarnost je, dakle, samo u prezimenu. Živadin je možda oženio neku gospođicu Bekenbauer, ali ovo prezime je u Nemačkoj često kao kod nas Jovanović - rekao je novinar.

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.