KRVAVA DRAMA: Nećak najpoznatijeg izraelskog fudbalera UBIO trojicu Palestinaca, četvrti bacio bombu...
Josi Benajun, Foto: EPA/Lindsey Parnaby

opšti haos

KRVAVA DRAMA: Nećak najpoznatijeg izraelskog fudbalera UBIO trojicu Palestinaca, četvrti bacio bombu...

Za to vrme, Benajunov zet je upucan na ulazu u kibuc i sakrio se u polju dok je ranjen gelerima u telo...

Objavljeno:

Jezive vesti stižu iz Izraela. Dok je Hamas izvodio raketni napada na Tel Aviv, njihovi militanti podržani Hezbolahom su izvršili napad kopnom na jugu države, u pojasu Gaze i na Golanskoj visoravni.

Već su svet potresle slike napada u pustinji kod kibuca Re'im gde je oko hiljadu ljudi bilo na muzičkom festivalu - mnogi su ubijeni na licu mesta poput bivšeg fubalera Liora Asulina, a mnogi oteti poput devojke Noe čiji snimak se pojavio na internetu.

A najpoznatiji izraelski fudbaler, Josi Benajun, koji je svojevremeno nosio dresove Vest Hema, Liverpula, Čelsija i Arsenala, a sada je sportski direktor reprezentacije Izraela, dugo je strepeo za sudbinu porodice svoje sestre.

Oni su smešteni u kibucu Be'eri, jednim od mesta koje je pretrpelo najžešće napade Palestinaca. Tokom incidenta, Benajun je primio panične poruke od svojih nećaka, koji su vapili za pomoć i spas - a onda je veza prekinuta. Za to vrme, Benajunov zet je upucan na ulazu u kibuc i sakrio se u polju dok je ranjen gelerima u telo.

Na vrhuncu incidenta, Benajunov nećak koji je oficir na Golanu, ubio je trojicu terorista. Četvrti je bacio granatu na kuću, što je izazvalo požar, ali je porodica uspela da pobegne. Tada je stigla grupa vojnika i pomogla im da pobegnu.

Benajun je jutros bio u bolnici zajedno sa svojim zetom, koji je operisan nakon što je dva puta pogođen u šaku.

Josi Benajun se javno oglasio posle ovoga i najavio da će Izrael svoje mečeve kvalifikacija za EURO sa Švajcarskom i takozvanim Kosovom odložiti jer "trenutno nikome nije do fudbala".

"Niko ne razmišlja o fudbalu. UEFA mora da bude svesna toga", navedeno je u saopštenju Fudbalskog saveza Izraela.

U središtu rata našli su se i strani sportisti koji nastupaju u Izraelu, pa se tako u sklonište sakrio doskorašnji krilni košarkaš Crvene zvezde Džon Holand koji je detaljno ispričao kako redovno oseća posledice bombi koje padaju po Tel Avivu.

Bonus video:

02:52

Počasni konzul Nikolić o evakuaciji naših državljana iz Izraela

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.