BOGDANOVIĆ: Iznerviram se kad pričam o njima, ovde ozbiljni ĆUTUCI uzimaju velike pare, žao mi što ne igram sad!
Rade Bogdanović, Foto: Printscreen/youtube/BALKAN INFO - Zvanični kanal

ne pominjite mu

BOGDANOVIĆ: Iznerviram se kad pričam o njima, ovde ozbiljni ĆUTUCI uzimaju velike pare, žao mi što ne igram sad!

Imamo taj neki sveti derbi, ali on nije derbi, on pokazuje situaciju u društvu, odnosima, relacijama u sportu, pritiscima, sudijskim greškama - rekao je još Rade Bogdanović

Objavljeno:

Rade Bogdanović je još jednom bez lažne skromnosti analizirao nastup srpksih sportista, ali ovog puta je bio uglavnom zadovoljan onim što je Crvena zvezda prikazala na gostovanju Mančester Sitiju u Ligi šampiona.

Iako je Zvezda bila podređena praktično čitav meč, dala je gol iz jedne kontre i branila se najbolje što je mogla protiv za mnoge najmoćnijeg tima na svetu.

Nekadašnji reprezentativac SRJ a sada stručni konsultant RTS, pritom je ipak morao da napomene jednu stvar.

Kada je usledilo pitanje šta nam nedostaje da se domaći fudbal podigne na viši nivo, Rade se iznervirao: - Ma to je neuporedivo, ne bih vređao ni sebe, ni gledaoce. Srpski fudbalski zvaničnici... Ja nemam nikakvo mišljenje o njima. Neuporedivo je od terena pa nadalje. Imamo taj neki sveti derbi, ali on nije derbi, on pokazuje situaciju u društvu, odnosima, relacijama u sportu, pritiscima, sudijskim greškama. Evo, počelo je prvenstvo i nekako se čovek oseća jadno kad vidi one sudijske greške. Mi ćemo biti prva zemlja koja je pobedila VAR. Imate pet ljudi, deset očiju i neće da vide. To je ono što iritira. I pogledate ono sinoć - neuporedivo. Sledeća utakmica protiv Jang Bojsa bi trebalo da pokaže dokle je tim stigao. Utakmicu kao sinoć Zvezda igra jednom ili nijednom u toku godine. Naši klubovi imaju problem jer nemaju jakih utakmica - počeo je Bogdanović pa nastavio uz poređenja i metafore po kojima je poznat.

Podsetio je da, iako smo zaostali u mnogim sferama života i deo naroda živi na ivici egzistencije, u sport se ulažu značajna sredstva.

- Nikad više para nije bilo, ponekad kažem da mi je žao što ne igram sada. Ovde ozbiljni ćutuci uzimaju velike pare. Fudbalski ćutuci. Nikad više para nije bilo, ova država nikad nije davala više novca nego sad. Ja vam kažem, pa Zvezda ima najskuplji tim, Partizan da ne pričam... Treneri su najveći problem, struka, onaj koji te obrazuje... Vidite, iznerviram se kad počnem da pričam o njima, a nemam ništa s njima, ja sam iznerviran čovek!

Bonus video:

01:38

Delije u transu posle gola Zvezde protiv Mančester Sitija

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.