UEFA NA UDARU ZBOG CRVENE ZVEZDE: "Fudbal je prljaviji posao nego ikad!"
Siti - Crvena zvezda, Foto: FK Crvena zvezda

otkud sad ovo?

UEFA NA UDARU ZBOG CRVENE ZVEZDE: "Fudbal je prljaviji posao nego ikad!"

Ovo nema nikakve veze sa fudbalom...

Objavljeno: 22:26h

Sport i politika su povezani čvrstim spregama, a UEFA se sada našla na udaru zbog Crvene zvezde!

Naime, u pitanju je "problematika" oko sponzora crveno-belih, Gasproma.

Ruska državna naftna kompanija bila je partner UEFA, ali je saradnja raskinuta nakon invazije na Ukrajinu u februaru prošle godine.

Međutim, Gasprom je i dugogodišnji sponzor šampiona Srbije, kojem je dozvoljeno da nastupa u UEFA takmičenjima sa njihovim logom.

Gasprom
Gaspromfoto: Profimedia

Prošle sezone, Crvena zvezda je nastupila u Ligi Evrope, pri čemu je UEFA izjavila da je "to pitanje pojedinačnih klubova", piše "Atletik". Crvena zvezda počela je u utorak uveče u Mančesteru novu sezonu Lige šampiona, a nakon čega je usledila pobuda brojnih aktivističkih grupa.

- Nakon ruske invazije na Ukrajinu, UEFA je bila pod pritiskom da prekine veze sa svojim glavnim sponzorom, ruskom državnom kompanijom za naftu i gas. Gasprom će se ove godine vratiti u Ligu šampiona kroz sponzorski ugovor sa Crvenom zvezdom. Ne samo da je Gasprom jedan od najvećih svetskih zagađivača, njegov prihod se direktno koristi za plaćanje rata Rusije protiv Ukrajine - navodi se u saopštenju aktivističke grupe Fossil Free Football.

Fudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezdefoto: FK Crvena zvezda

Švajcarski tim Jang Bojs nalazi se u Grupi G zajedno sa Crvenom zvezdom, a njihova ultras grupa takođe izaziva slične zabrinutosti u vezi sa Gaspromom. - Crvena zvezda Beograd i njihov glavni sponzor Gaspom, uvereni pristalica agresorskog rata Rusije protiv Ukrajine, pokazuju da je fudbal prljaviji posao nego ikad - saopštila je grupa ultrasa Jang Bojsa.

Bonus video:

00:13

Delije grme na Etihadu

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.