LEGENDA ZVEZDE O TRANSPARENTU NA MEČU PROTIV KOSOVA : "Rumunski narod voli Srbiju, tako će uvek i biti!"
Foto: Dado Đilas

OBJAŠNJENJE

LEGENDA ZVEZDE O TRANSPARENTU NA MEČU PROTIV KOSOVA : "Rumunski narod voli Srbiju, tako će uvek i biti!"

Rumunija je pobedila na tom meču 2:0

Objavljeno:

Meč između Rumunije i tzv. Kosova našao se u centru zbivanja zbog transparenata na kojima je pisalo "Kosovo je Srbija" kao i skandiranja istog slogana.

Tokom intoniranje himne tzv. Kosova navijači Rumunije su uzvikivali Srbija, Srbija, dok je na južnoj tribini istaknut transparent "Kosovo je Srbija".

Nakon svih dešavanja oglasio se i legendarni fudbaler Crvene zvezde i Steue Miodrag Belodedić, a posebno je fokus stavio na bliskosti između Rumuna i Srba.

- Naravno da smo uz Srbiju i da rumunski narod voli Srbiju. To je uvek bilo tako i uvek će biti. Imaju i mene, igrao sam u Srbiji i Rumuniji, ne vidim zašto ne bismo voleli Srbiju. Šalu na stranu, video sam sve šta se desilo. Rumunskim navijačima Srbija je važna i oni su želeli da iskažu svoj stav, bez obzira na posledice. Nisu posustali ni kad ih je spiker upozoravao da sklone transparent - započeo je Belodedić svoje izlaganje.

Ipak, postoji opasnost da će UEFA Rumunima oduzeti bodove, dok se sa druge strane Belodedić nada samo novčanoj kazni.

- Bićemo sigurno kažnjeni, ne znam kako i koliko, ali kazna je neminovna. Verujem da će biti samo finansijska, a da nam niko neće dirati bodove. Na kraju, utakmica je odigrana. Mislim da je to urađeno delom i da se isprovocira protivnik. Znali su navijači da Šiptari s Kosova neće dobro reagovati, da će biti ljuti, dekoncentrisani i da će to uticati na njihov kvalitet igre. Na kraju je ispalo i dobro, jer smo pobedili. Neće biti lako plasirati se na Evropsko, jer nam je teška grupa, imamo mečeve sa Izraelom i Švajcarskom - završio je legendarni fudbaler.

Podsećanja radi, Rumunija je trijumfovala u ovom meču rezultatom 2:0, a golove su postigli Nikolae Stančiju u 83. i Valentin Mihaila u 93. minutu za 12. bod u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.