PREVODILAC NIJE VIŠE MOGAO DA ĆUTI: Nećete verovati šta su igrači Španije radili tokom Svetskog prvenstva u Rusiji!
Fudbalska reprezentacija Španije na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, Foto: EPA/Sergei Chirikov

neverovatna priča

PREVODILAC NIJE VIŠE MOGAO DA ĆUTI: Nećete verovati šta su igrači Španije radili tokom Svetskog prvenstva u Rusiji!

Meksikanac Aleks Penja ispričao je sve do najsitnijeg detalja

Objavljeno: 01:17h

Fudbalska reprezentacija Španije je nastup na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine završila u osmini finala porazom na penale od domaćina.

Pet godina kasnije momak koji je radio kao prevodilac pri Crvenoj furiji, Meksikanac Aleks Penja, ocinkario je fudbalere Španije da su se ponašali sve drugačije samo ne kao „nabrijani“ za osvajanje titule.

Meksikanac je studirao u Moskvi, a pred Mundijal je aplicirao i dobio posao da bude prevodilac na konferencijama i u taboru reprezentacije Španije. Iako je tom prilikom potpisao u ugovoru klauzulu o poverljivosti, pet godina kasnije je razvezao jezik na jutjub podkastu „Ta Latinska Amerika“.

Penja je ovako pričao o danima sa Špancima.

Fudbalska reprezentacija Španije
foto: EPA/Sergei Chirikov

- Kada sam ušao u sobu sa igricama, zatekao sam gomilu praznih flaša piva, cigarete i nargile. Čak su me jednom u sedam sati ujutru zamolili da odem da im kupim pivo. Garantujem vam da tu nije bilo nikakvog patriotskog duha, niti jedinstva u ekipi. Cela ta priča o zajedničkom duhu je bila laž - pričao je Penja.

Naveo je još neke stvari, poimenice, koje se neće dopasti Špancima.

- U hotelu je radila jedna devojka koja mi se sviđala. Bili smo zajedno u kuhinji, pričali smo, kada su se pojavili Naćo Monreal, Dani Karvahal i David de Hea i tražili su da je pitam da ide sa njima na žurku.

Otišao je i Penja sa njima.

- Bila je gomila votke, nargila... Ja sam bio tu u ulozi prevodioca. Odjednom mi je Karvahal rekao da prevedem jednoj devojci kako želi da joj strpa pen*s duboko u grlo. Nisam to želeo da uradim, nego sam joj preveo kako je fudbaler rekao da ima lepe oči.

Po njegovim rečima, De Hea je te večeri „upecao“ pratilju, dok su Monreal i Karvahal završili praznih ruku.

- Bili su zgroženi takvih ishodom, Karvahal je ponavljao da mu nije jasno zašto su ga sve odbile kada je on igrač Real Madrida.

Penja je rekao da je jedini pravi profesionalac u španskom timu bio Andres Inijesta, dok je Đerar Pike uobražen i sve oko sebe gleda sa prezirom. Meksikanac je dodao da mu je jedno od zaduženja bilo da budi igrače ujutru i da ga je zbog toga Serhio Buskets nazvao „usra*im budilnikom“.

Jedina reakcija u međuvremenu je stigla od Danija Karvahala, koji je demantovao da je bilo šta od ispričanog i tačno i poručio da je već pokrenuo tužbu protiv Aleksa Penje.

BONUS VIDEO:

00:21

Piksi otkrio trofej Svetskog kupa

(Espreso/Mocart Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.