"SREĆA NJIHOVA ŠTO JAŠARI NIJE ŽIV..." Fudbaler tzv. Kosova zapretio: "Mi smo PROLILI KRV za ovu državu!"
Mergim Vojvoda je šokirao sramnom izjavom, Foto: Spada / LaPresse / Profimedia

skandalozno

"SREĆA NJIHOVA ŠTO JAŠARI NIJE ŽIV..." Fudbaler tzv. Kosova zapretio: "Mi smo PROLILI KRV za ovu državu!"

Mergim Vojvoda je pomenuo osnivača zločinačke OVK u okviru otvorene pretnje narodu Rumunije

Objavljeno: 09:11h
Nedeljko Đukić

Fudbalska reprezentacija Rumunije sa dva lepa gola u finišu pobedila je selekciju tzv. Kosova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024.

Meč u Bukureštu je obeležio prekid koji je nastao kada su gostujući igrači napustili teren zbog povika i transparenta od strane rumunskih ultrasa "Kosovo je Srbija" i "Srbija, Srbija".

Tom prilikom defanzivac tzv. Kosova, Mergim Vojvoda, provocirao je publiku na ovoj tribini pošto je rukama pokazao znak albanskog dvoglavog orla - potez koji su među Albancima proslavili Granit Džaka i Džerdan Šaćiri tokom utakmice Švajcarska - Srbija na SP 2018. Vojvoda (28) ga je koristio i na promociji po dolasku u Standard Lijež sledeće godine.

Sada Vojvoda igra za Torino, a nakon poraza od Rumunije nije mogao da se pomiri sa istim i poručio je da nije trebalo se saigrači i on vrate na teren. Međutim, to nije bilo sve. Bek rođen u Srbici je zapretio Rumunima pominjući osnivača zločinačke OVK, Adema Jašarija.

- Te stvari su neprihvatljive u 2023. Uvredili su našu zemlju. Zadržali su nas unutra 40 minuta. Mi smo prolivali krv za ovu državu a ovi (Rumuni) su vređali našu zemlju. Nije trebalo da se vraćamo na teren. Čisti rasizam, tretirali su nas kao što se rasisti odnose prema crncima upoređujući ih sa majmunima. Neka budu zahvalni što Adem Jašari nije živ... - izjavio je Vojvoda.

Za ovako skandaloznu izjavu najoštrija reakcija odnsono kazna UEFA-e ne bi smela da izostane, ali znamo da i tamo vladaju dvostruki aršini.

Bonus video:

00:11

Atmosfera na žurci košarkaša

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.