ZAR IM JE OVO KAPITEN? Džaka kao da je navijao da tzv. Kosovo da gol! Napao selektora, Švajcarci besni (VIDEO)
Granit Džaka (desno) je na udaru medija u Švajcarskoj, Foto: EPA/Jean-Christophe Bott

namerno?

ZAR IM JE OVO KAPITEN? Džaka kao da je navijao da tzv. Kosovo da gol! Napao selektora, Švajcarci besni (VIDEO)

Ne da Džaka nije pokušao da bar markira nekog od igrača tzv. Kosova već kao da je s nestrpljenjem iščekivao da se zatrese mreža Švajcarske

Objavljeno: 07:39h

Fudbalska reprezentacija Švajcarske zakomplikovala je sebi situaciju u grupi I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u kojoj je izraziti favorit, pošto je remizirala na gostovanju tzv. Kosovu.

I dalje je prva sa 11 bodova, a iza su Rumunija sa 9 i Izrael sa 8. Ali, svi u Švajcarskoj su besni zbog načina na koji je primljen gol u 94. minutu kada je Vedat Murići svojim drugim golom izazvao delirijum na tribinama stadiona u Prištini.

Svi su najviše zgroženi reakcijom kapitena Granita Džake koji ne da nije pokušao da bar markira nekog od slobodnih igrača tzv. Kosova već kao da je s nestrpljenjem iščekivao da se zatrese mreža i njegovi "pravi" zemljaci izjednače.

Umesto da preuzme krivicu, vezista Bajer Leverkuzena je kritikovao saigrače i selektora Murata Jakina, što je podiglo pitanje odnosa u reprezentaciji.

Džaka je kazao da postoje problemi na treninzima, čak se spekulisalo i o njihovom sukobu, da bi potom švajcarski tabloid "Blik" u više tekstova "provukao" da kapiten ne može tako da se ponaša i da Jakin na taj način gubi autoritet.

Fudbalska reprezentacija Švajcarske, Murat Jakin
foto: EPA/Laurent Gillieron

Iako je selektor Švajcarske pokušao da smiri situaciju, mnogi nisu uvereni da problematični Džaka može da se smiri, pošto mu ovo nije prvi put da bude u prvom planu zbog nefudbalskih stvari:

- Imali smo otvoren i iskren razgovor, nije bilo pametno od njega da javno kritikuje ili predlaže kako treba da igramo, što sam mu rekao. Lično, ne vidim to kao kritiku, više kao stimulaciju celom timu. Granit želi da bude uključen više tokom nedelje kada treniramo i to je u redu. Posle 45 minuta razgovora dogovorili smo da se koncentrišemo na sledeći izazov - objasnio je Jakin.

Bonus video:

01:46

FUDBALERI UPOZNAJU PARTNERKE S SAIGRAČIMA, PA JE DELE KAO LOPTU! Sočni trač koji budi intrigu: Jedna pevačica radi SVE za nastup

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.