NAJBOLJI POTEZ FSS I PIKSIJA: Nemci ne mogu da se pomire sa "krađom" Srbije
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

pred transferom karijere

NAJBOLJI POTEZ FSS I PIKSIJA: Nemci ne mogu da se pomire sa "krađom" Srbije

Svi bruje o srpskom reprezentativcu

Objavljeno: 14:46h

Reprezentacija Srbije je dobila veliko pojačanje u vidu Lazara Samardžića koji će po svemu sudeći ovih dana zadužiti dres milanskog Intera.

Ispostavilo se kao pravi potez FSS, a u Nemačkoj i dalje žale jer su ispustili velikog talenta koji prošao sve mlađe kategorije "pancera".

Trener iz mlađih selekcija Lazara Samardžića, Mihael Fajtenbajner, istakao je da mu je žao što je ovaj ofanzivac izabrao Srbiju pre Nemačke u kojoj je rođen.

Ipak, u isto vreme i razume Samardžića.

- Pošto sam Lazaru bio trener u omladinskom pogonu, naravno da mi je bilo žao kada je izabrao Srbiju. Mogao je da bude veliko pojačanje za našu reprezentaciju. S druge strane, mogu i da ga razumem, jer u novoj generaciji imamo odlične ofanzivne veziste, poput Musijale i Virca. Ipak, uveren sam da je čak i u jakoj konkurenciji mogao da se izbori za svoje mesto - rekao je Fajhtenbajner za "Gazetu delo sport".

Lazar Samardžić
Lazar Samardžićfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Pobrojao je sve kvalitete Lazara koji bi uskoro mogao da pojača i redove Intera, ako je verovati tamošnjim medijima.

- Tehnički je izuzetno obučen. U Nemačkoj je upravo na toj poziciji bio najbolji, jer je kreativan, ali i posvećen defanzivnim zadacima. Postigao je i značajan broj golova. Primetio sam važan detalj, a to nikako ne treba zanemariti. U svakom trenutku vidi gde se protivnički golman nalazi i kako se kreće. Ume da prepozna momenat, jer odlično čita igru i može da pogodi bukvalno s bilo koje pozicije. To je odlika visoke fudbalske inteligencije, iste one koju demonstrira kada ima loptu u nogama. Vešt je u pronalaženju dobrih rešenja, da primeti slobodnog saigrača, da gurne loptu između linija, čak i kad je pod velikim pritiskom - naveo je Fajhtenbajner.

00:58

Ljubinko Drulović u Usijanju dana o fudbalskoj reprezentaciji Srbije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.