MOŽE LI BAČKA TOPOLA U LIGU ŠAMPIONA? Svi transferi TSC-a: renoviran i opet jak! Ali Braga vredi 6 PUTA više...
Fudbaleri TSC-a, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

ne igra novac

MOŽE LI BAČKA TOPOLA U LIGU ŠAMPIONA? Svi transferi TSC-a: renoviran i opet jak! Ali Braga vredi 6 PUTA više...

U Bačkoj Topoli nisu upali u euforiju i neplansku rasprodaju igrača, već su odmah pristupili jačanju kadra kako bi dostojno predstavljali Srbiju u Evropi

Objavljeno: 13:42h
Nedeljko Đukić

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole bio je hit prošlosezonske Superlige Srbije, a osvajanjem drugog mesta ostvario je istorijski uspeh i u domaćem prvenstvu i u Evropi.

Na osnovu nacionalnog koeficijenta za koji su pre svega zaslužni Crvena zvezda i Partizan, TSC se našao u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona gde je na žrebu za protivnika dobio portugalsku Bragu (8. i 15. avgust).

A po novim propozicijama UEFA-e, eliminacija u ovoj rundi ne znači selidbu u plej-of za Ligu Evrope već poraženi ide direktno u grupe drugog takmičenja po snazi.

U Bačkoj Topoli nisu upali u euforiju i neplansku rasprodaju igrača, već su odmah pristupili jačanju kadra kako bi dostojno predstavljali Srbiju u Evropi.

Glavni odlazak je bio transfer Petra Ratkova u RB Salcburg. U Vojvodinu je prešao njegov saigrač iz napada, Stefan Vukić. Luki Iliću i Adrianu Sekeu su istekle pozajmice.

Petar Ratkov
Petar Ratkovfoto: Starsport©

Otišli su i golmani Nikola Bursać i Nenad Filipović, Nemanja Krsmanović, Strahinja Čarapić, Slobodan Stanojlović, a poslednji u nizu su bili Aranđel Stojković koji je otišao u Partizan i Jug Stanojev koji je novi član Spartaka iz Subotice.

Stigao je najpre golman Nikola Simić iz Vojvodine, pa desni bek Jovan Vlalukin i levo krilo Lazar Mićić, obojica izdanci omladinske škole Partizana.

Zvučno pojačanje onda je stiglo iz Crvene zvezde kojoj je Petar Stanić plaćen 200.000 evra, uz 50% od sledeće prodaje. Njega je trener Žarko Lazetić želeo još prošlog leta, ali je tad završio na pozajmici u Spartaku.

A onda je bivši igrač Zvezde, Miloš Pantović, napravio "zaokret" od već viđenog potpisa za Partizan i otišao u Bačku Topolu.

Aleksandar Ćirković (21) je dodatno pojačao napad potpisom na godina dana za TSC. Došao je iz Krilija Sovjetov. Tu nije bio kraj jer je stiglo i krilo Bence Šoš (29), iz Debrecena.

FK TSC, FK TSC Bačka Topola
foto: Starsport©/Srđan Stevanović

Zadnji vezni Nikola Kuveljić (25) je posle isteka pozajmice otkupljen od Visle Krakov za 150.000 evra.

Onda je ispunjena još jedna velika želja Lazetića - Uroš Milovanović je došao na pozajmicu iz Sporting Hihona za 50.000 evra i mogućnost otkupa na kraju sezone za 850.000 evra.

Drugi klasični napadač koji bi sa Milovanovićem trebalo da odmeni Ratkova i Vukića je Marko Rakonjac koji je takođe došao na jednogodišnju pozajmicu, iz moskovske Lokomotive. Lazetić kaže da ga saigrači već mešaju sa Ratkovom...

Poslednja akvizicija TSC-a potvrđena je u ponedeljak. Defanzivac Mateja Đorđević (20) stigao je iz Voždovca kao zamnea za Stojkovića.

FK TSC, FK TSC Bačka Topola
foto: Starsport©/Srđan Stevanović

Prema podacima Transfermarkta, vebsajta specijalizovanog za fudbalske transfere, TSC je na obeštećenja ovih pojačanja potrošio 780.000 evra, a od prodaje igrača je zaradio 5.250.000 evra (pet miliona samo od Ratkova), mada su im nepoznata obeštećenja za Bursaća, Krsmanovića i Šoša.

Žarko Lazetić trenutno na raspolaganju ima 30 fudbalera prosečne starosti nešto ispod 25 godina, od toga pet stranaca i pet reprezentativaca. Vrednost ekipe je procenjena na 21,73 miliona evra. Poređenja radi, Bragin tim je procenjen na 130,7 miliona evra.

U svakom slučaju, prelazni rok još traje, ali je TSC već umnogome promenio izgled tima. Ono što je jasno je da su učinili sve da angažuju ademkvatne zamene kojima će ipak biti potrebno vreme za uigravanje, iako je trener isti i sa istom filozofijom, iako Lazetić možda bude menjao taktike da izvuče maksimum od novog igračkog sastava.

Žarko Lazetić
foto: Starsport

Nadamo se samo da će to uigravanje biti dovoljno brzo da se prebrodi Braga, ali ako ne bude toga, Topolčane svakako čeka jak evropski fudbal u vidu LE. Ali, zašto ne sanjati LŠ? Dok se igra, šansa je tu pa bajka iz prošle sezone možda tek donese ono najlepše.

Bonus video:

00:22

Evrogol Uroševića protiv TSC

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.