"MENE ČUDI KAKO MU JE OVO PROMAKLO": Sudijski ekspert analizirao meč TSC-Partizan, ko je oštećen?
TSC - Partizan, Foto: Starsport

BURA NE JENJAVA!

"MENE ČUDI KAKO MU JE OVO PROMAKLO": Sudijski ekspert analizirao meč TSC-Partizan, ko je oštećen?

Detaljna analiza susreta u Bačkoj Topoli

Objavljeno:

Sudijski analitičar Zdravko Jokić je analizirao detalje iz prethodno odigranog kola Superlige Srbije u fudbalu.

On se najviše posvetio detaljima sa meča TSC - Partizan, pošto je taj susret izazvao najviše kontrovezi.

Na samom početku, on je istakao da kod prvog gola TSC-a nije postojao ofsajd i da je prvi penal za ovaj klub takođe opravdano dosuđen. Objašnjava i zašto je to urađeno posle kraja prvog poluvremena.

- Protokol VAR-a je takav da može da se po završetku poluvremena pregleda snimak. Sudija je ovde dobro uradio. Mene čudi kako mu je ovo promaklo. Igrač Partizana nije video protivnika koji mu je došao s leđa, ali to ga ne oslobađa. To je prekršaj i to je kazneni udarac - objasnio je Jokić.

Zdravko Jokić
Zdravko Jokićfoto: Starsport©

Potom je istakao da penal za Partizan nije postojao i ističe da je u pitanju greška sudija i VAR sobe.

- Vrlo je bitno da se gleda gde je lopta. Igrač Partizana je sklonio loptu, ali je i golman izbio loptu, pa posle toga dolazi do kontakta. Ovo nije prekršaj. U ovom slučaju je VAR zakazao. Morao je da interveniše i da pozove sudiju da pogleda snimak. Saldanja je odlučio da skloni loptu, ali tu stiže i golman koji uspeva tu loptu da izbije - analitično će Jokić.

Govorio je Jokić i o poništenom golu Partizana. Kaže da je sudija bio u dobrom položaju tom prilikom.

- Vrlo složena situacija. Sudija je i ovde opet u dobrom položaju. A u pravilima piše da ako igrač u ofsajdu ometa protivnika da odigra ili pokuša da odigra loptu, onda je to ofsajd. Šćekić je ovde preprečio kolenom igrača, može se videti noga Šćekića. Lopta se kasnije podigla, ali u momentu faula, igrač je bio fokusiran na loptu. Šćekić je onemogućio igrača da odigra loptu ili da pokuša da odigra loptu. On je bio u pokušaju da igra za tu loptu. Ako igrač pravi blok, ne mora da bude u ofsajdu, onda je faul. Faul bi bio da ovaj nije bio u ofsajd položaju. Da je pao gol bez intervencije Šćekića, gol bi bio priznat - kaže sudijski stručnjak.

TSC-Partizan
TSC-Partizanfoto: Starsport

I drugi penal za TSC je postojao prema mišljenju Zdravka Jokića.

- Prekršaj nije tamo gde je započeo, nego gde se završava. Prekršaj se dosuđuje tamo gde se prekršaj završava. Gde se završio? Na liniji. A linija je sastavni deo kaznenog prostora. Evo, ruka ostaje tu i dalje. Sudija ceni da li je to bio intenzitet i koji, da li je taj igrač onemogućen, ali fakat je da postoji kontakt i da je završnica kontakta na liniji.

BONUS VIDEO:

00:05

Supruga Danila Anđušića otkrila kada Mirotić potpisuje za Partizan

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.