PREDSEDNIK LACIJA: "Sergej me zvao i MOLIO da ga pustim! Ako neko želi u Arabiju stimulans je samo NOVAC..."
Sergej Milinković-Savić, Foto: Profimedia

zov petrodolara

PREDSEDNIK LACIJA: "Sergej me zvao i MOLIO da ga pustim! Ako neko želi u Arabiju stimulans je samo NOVAC..."

Niko od Evropljana nije mogao da parira plati koju je Al-Hilal ponudio Milinković-Saviću

Objavljeno: 08:16h

Predsednik Lacija, Klaudio Lotito, rekao je da ga je Sergej Milinković-Savić zamolio da dozvoli njegov transfer u saudijski Al-Hilal.

Tokom vikenda, Lotito je rekao da pokušava da produži ugovor sa reprezentativcem Srbije, ali da ga neće prisiljavati da ostane.

Tako je i bilo, ali niko nije očekivao da će se stvari tako brzo razvijati. Već u ponedeljak italijanski mediji su preneli da je SMS izdejstvovao transfer, i to ne u nekog od ostalih velikana Serije A, niti ostatka Evrope, već u Saudijsku Arabiju!

Sergej Milinković Savić
foto: Starsport©

Niko od Evropljana nije mogao da parira plati koju je Al-Hilal ponudio Sergeju, a koja će iznositi 30 miliona evra po godini. Lotita su pitali da li je to bio motiv Milinković-Savića.

- Mislim da ništa nije urađeno, ono što znam je da je igrač tražio da ode pošto je u Laciju 8 godina. Kod nas nije bio problem sa novcem, on je želeo promenu scene - najpre je Lotito objasnio da je vezista bio rešen da ode jer se zasitio u Rimu.

- Ne znam da li je to problem stimulansa. Ako neko želi u Arabiju stimulans je samo novac, ali morate njega da pitate. Pokušao sam da ga zadržim do poslednjeg trenutka, ali kada me neko zamoli da ide zbog ličnih stvari, šta da radim? Bili smo voljni da produžimo ugovor i povećamo uslove. Imam dobar odnos sa njim, ali na kraju igrač odlučuje šta želi da radi u životu. Zvao me je molio me da ga pustim - započeo je prvi čovek Lacija u razgovoru za Tg24.

Sergej Milinković-Savić, Klaudio Lotito
foto: Profimedia

Kako se navodi, rimski "Orlovi" zahtevaju 50 miliona evra na ime obeštećenja, ali postoji šansa da se transfer realizuje za znatno manju cifru. U ponedeljak je sugerisano da će to biti 42 miliona evra, ali je ipak više.

- Sa Sergejom sam se dogovorio da ako stigne normalna ponuda za Lacio da može da ide. Ponuda je niža od 50 miliona, nešto manja, ali ću učiniti igraču zbog posvećenosti – objasnio je Lotito.

- Ova ponuda zapravo nije stigla, kada se potpiše ugovor i izvrši uplata biće obavljena - napomenuo je predsednik "nebeskoplavih".

Podsetimo, Sergej Milinković-Savić je u Lacio došao iz belgijskog Genka 2015. godine. Tokom osmogodišnjeg mandata u plavom dresu uspeo je da osvoji Kup Italije i dva Superkupa, i dva puta izbori igranje u Ligi šampiona osvajanjem drugog mesta u Seriji A. Zabeležio je ukupno 267 nastupa uz 57 postignutih golova.

Pored pomenutih timova, srpski reprezentativac je u karijeri nastupao i za novosadsku Vojvodinu, sa kojom je u sezoni 2013/2014 osvojio Kup Srbije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.