SMEJAO SE DOK SU ONI PLAKALI, UŽIVAO U NANOŠENJU BOLA: Klub se izvinio žrtvama "Pedo Fila" - zlostavljao 29 DEČAKA!
Dečak žrtva zlostavljanja (ilustracija), Foto: Profimedia

užas

SMEJAO SE DOK SU ONI PLAKALI, UŽIVAO U NANOŠENJU BOLA: Klub se izvinio žrtvama "Pedo Fila" - zlostavljao 29 DEČAKA!

Edvards je navodno tražio od igrača da skinu svu odeću radi nepotrebnih pregleda prepona

Objavljeno: 12:08h

Engleski fudbalski klub Votford izvinio se danas žrtvama bivšeg fizioterapeuta Fila Edvardsa, nakon što je završio istragu o njegovom navodnom seksualnom zlostavljanju.

Fil Edvards, koji je za Votford radio tokom 1990-ih, uhapšen je 2019. godine pod sumnjom za seksualne aktivnosti sa tinejdžerom, a samo nekoliko nedelja kasnije je pronađen mrtav. Veruje se da je izvršio samoubistvo.

Nalazi Votfordove istrage objavljeni su danas i pridodati su nezavisnom izveštaju o navodnom seksualnom zlostavljanju dece u fudbalu objavljenom 2021. godine.

Edvards je navodno tražio od igrača da skinu svu odeću radi nepotrebnih pregleda prepona, koji su uključivali dodirivanje penisa dečaka i "potencijalnu penetraciju".

Bio je čak poznat u klubu kao "Pedo Fil" a među njegovim žrtvama je bilo 29 fudbalera tinejdžera i šest članova stručnog štaba, navodi "The Sun".

- Kao klub, Votford želi da se izvini svim mladim ljudima koji su iskusili ponašanje koje je počinio pokojni Fil Edvards, dok je bio na poziciji u klubu. Uradićemo sve da se dečaci i devojčice koji igraju za ovaj klub nikada više ne pretrpe ovakva iskustva - navodi se u saopštenju Votforda.

Nezavisna istraga pokazala je da engleski fudbal nije učinio dovoljno da zaštiti decu od trenera predatora od 1970. do 2005. godine.

Istraga koju je vodio advokad Klajv Šeldon dokumentovala je propuste osam klubova, uključujući Čelsi i Mančester Siti, da reaguju na upozorenja. U izveštaju od 710 stranica navodi se da je bilo najmanje 692 žrtve nasilja i 240 osumnjičenih.

U izveštaju Votforda se navodi da je Edvards "izgleda uživao u nanošenju bola" i da se "smejao ili vikao" ako bi njegove žrtve plakale.

Navodi se i da je Edvards terao dečake da idu u njegovu kuću "gde im je davao alkohol, pokazivao pornografske filmove i podsticao ih da vrše seksualne radnje sa prilagođenom plišanom igračkom".

Votford je zaključio da su Edvardsove metode "ne samo bile upitne, već su u nekim slučajevima dovele do kriminalnog ponašanja".

Bonus video:

01:02

Krisa Nota optužile dve žene za seksualno zlostavljanje

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.