POTRESNA OBJAVA JELENE DOKIĆ: Od ovoga suze SAME kreću na oči! (FOTO)
Jelena Dokić, Foto: instagram.com/dokic_jelena/printscreen

PRUŽILA PODRŠKU ŽENAMA

POTRESNA OBJAVA JELENE DOKIĆ: Od ovoga suze SAME kreću na oči! (FOTO)

Ona se još jednom prisetila torture i batina koje je dobijala dok se profesionalno bavila tenisom

Objavljeno: 12:05h

Jelena Dokić je imala izuzetno uspešnu tenisku karijeru, ali i veoma traumatićan i težak život.

Ona se još jednom prisetila torture i batina koje je dobijala dok se profesionalno bavila tenisom, te je poželela da pruži podršku svim ženama koje prolaze kroz slično što je i ona.

Jelena se godinama bori sa depreijom i posledicama koje je na nju ostavio njen otac Damir Dokić.

Damir Dokić
Damir Dokićfoto: News1

Bivša teniserka je u svojoj autobiografiji "Nesalomiva" otkrila da joj je otac uništio snove, kao i da ju je jednom toliko tukao da je ostala bez svest, dok joj je uobičajena kazna za prosečno zalaganje na treningu bilo bičevanje kaišem.

Jelena je svojevremeno pokušala i da se ubije, a nalazi se i na konstantnom udaru zbog viška kilograma.

Na veliku sreću, ona je sve nedaće ostavila iza sebe, a sada često govori o nasilju u porodici i pruža ogromnu podršku žrtvama.

Jelena Dokić se ovog puta oglasila na Instagramu i poslala jednu jako moćnu poruku.

- Natečene i krvave potkolenice od batina i udaranja oštrim cipelama cele noći pravo u moje potkolenice jer sam izgubila meč. Ove slike su snimljene dve nedelje kasnije i još uvek sam imala teške modrice. Imala sam 17 godina. I dan-danas imam osetljive i kvrgave potkolenice od ovih batina. Od svake rane je ožiljak. Preživela sam, ali neće svaka žena i devojka. I to je tužna realnost. Zašto ova objava? Danas sam govorila na događaju o nasilju u porodici i bila sam tužna. Tužna i ljuta zbog desetina miliona žena u svetu za koje znam da u ovom trenutku prolaze kroz mnogo gore nego što sam ja ikada prolazila. Samo u Australiji od nasilja u porodici premine jedna žena nedeljno. Jedna od četiri žene će tokom svog života doživeti nasilje u porodici. Cifre su još gore širom sveta. Što više ne pričamo o tome, što više izbegavamo problem, to više napuštamo žene i devojke. Za one koji ovo čitaju i koji možda doživljavaju zlostavljanje ili nasilje u porodici, samo želim da znaju da ih razumem. Znam koliko ste uplašene. Znajte da imate neverovatnu snagu i hrabrost.Ništa nije tvoja krivica. Za one koji mogu da budu tu za one kojima je potrebna pomoć i podrška. Ne bežite od njih i ne napuštajte ih. Dolazite li od nekoga ko je bio tamo, napušten i nasmrt uplašen, molim vas, ne okrećite leđa. Ženama i devojkama ste potrebni vi i vaša pomoć - napisala je Jelena Dokić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.