COPY - JUVE, PASTE - CHELSEA! Da li je OVO dokaz da je Antonio Konte najbolji trener današnjice? (VIDEO)
Foto: Reuters

ČOVEK IMA SISTEM!

COPY - JUVE, PASTE - CHELSEA! Da li je OVO dokaz da je Antonio Konte najbolji trener današnjice? (VIDEO)

Doduše, sada je daleko iskusniji nego te 2012. godine, pa ne bi bilo čudo da ove sezone i ranije ispuni zacrtani cilj
Objavljeno: 16:10h

Naime, Kontea je sličan stav dočekao i u Torinu i u Londonu. Stav skepticizma. Prvenstveno se odnosio na njegovu "zastarelu" formaciju, koja je i u jednom i u drugom gradu dočekana sa ne baš prevelikim oduševljenjem. No, kako je sezona počela da odmiče, Italijan je počeo da ubira simpatije i među najvećim kritičarima, pošto druge ekipe nikako nisu mogle da mu se taktički prilagode.

foto: AP

Druga, odnosno, treća stvar koja se javlja kao snažna simbolika su transferi koje je napravio, potezi koje je povukao na transfer pijaci (doduše, za malo drugačije novce). U Juveu je potpuno renovirao tim, što u Čelsiju nije bilo potrebe da se radi, ali najveće čudo proizveo je na poziciji beka (krilnog beka). U Staru damu je doveo Stefana Lihtštajnera iz Lacija, dok je Plavce pojačao u Fiorentini Markosom Alonsom. I jedan i drugi odigrali su ključne uloge u prvoj Konteovoj sezoni. Lihtštajner više u defanzivi i atletici, a Alonso, pored toga, i u napadu (na utakmici sa Lesterom je, primera radi, postigao dva gola, bio strelac na još dve premijerligaške utakmice).

Još jedna bizarna pravilnost se može uočiti u igri ovih klubova. Veliki, ogroman procenat utakmica obe ekipe dobijale su, iliti dobijaju u drugom poluvremenu. Zaljubljenici u kladionice već dugo znaju da je najbolja opklada na Juventus "iz iksa u keca/dvojku". A, sada, polako i Čelsi počinje da igra po tom šablonu. U drugom poluvremenu, neretko i pred sam kraj mečeva, lomi svoje protivnike. Na poslednjih četiri od pet utakmica Plavci su protivnika "pobedili" u drugom delu, a gotovo da se ne događa utakmica kada u drugih 45 minuta Čelsi ne postigne bar jedan pogodak.

Tako i treba! Sudija direktno uticao na rezultat utakmice, FIFA ga doživotno suspendovala!

Normalno, glavna razlika između Juveove sezone 2011/12 i Čelsijeve 2016/17 je u novcu kojim klubovi raspolažu, no, to je neka sasvim druga tema.

foto: Reuters

Slažete li se sa našim sudom? Da li vas ova sezona podseća na tu od pre pet godina? Da li je Konte najbolji trener današnjice? Da li treba novi nadimak da mu bude Antonio "Titula" Konte?

Inače, ukoliko Italijan osvoji titulu i sa Čelsijem, biće to njegova treća iz poslednja tri pokušaja, računajući klupski fudbal.

BONUS VIDEO: Sjajna serija trojki Marka Gudurića

(Aleksa Radosavljević)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.