COPY - JUVE, PASTE - CHELSEA! Da li je OVO dokaz da je Antonio Konte najbolji trener današnjice? (VIDEO)
Foto: Reuters

ČOVEK IMA SISTEM!

COPY - JUVE, PASTE - CHELSEA! Da li je OVO dokaz da je Antonio Konte najbolji trener današnjice? (VIDEO)

Doduše, sada je daleko iskusniji nego te 2012. godine, pa ne bi bilo čudo da ove sezone i ranije ispuni zacrtani cilj
Objavljeno: 16:10h

Mnogo fudbalskih zaljubljenika se ove sezone kune u način na koji Čelsi vlada najjačom i najtežom ligom sveta, ali i u stil fudbala koji gaji ekipa Antonija Kontea.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sa formacijom 3-5-2, koju su neki italijanski stručnjaci pokušali da vrate na velika vrata engleskog fudbala (Valter Macari npr), donekle uspešno, donekle ne, Konte je potpuno pogodio. Iako su se navijači Čelsija bunili na početku sezone, smatrajući je zastarelom, ubrzo su uvideli da su pogrešili, pa su i oni dali punu podršku treneru koga vide kao čoveka za povratak Plavaca u sam vrh svetskog fudbala, gde finansijski i pripada.

ON JE BESKIČMENJAK I KUKAVICA: Samo za jednog čoveka je Ibra mogao ovo da kaže!

A, oni koji prate Seriju A, dobro se sećaju sezone 2011-12, kada je Konte preuzeo Juventus, ekipu koja je godinu ranije završila na sedmom mestu, na taj način ne uspevši ni da se plasira u Evrokupove. Podseća li vas to na nešto?

foto: Reuters

Normalno da podseća! Na ovo što sada Konte radi u Čelsiju. Tada, Juve je suvereno došao do titule, iako mu je Milan koliko-toliko disao za vratom do dva kola pred kraj, kada je poražen u Derbiju dela Madonina od Intera.

Sada, Čelsi vodi u borbi za tron Premijer lige, ima deset bodova više od Totenhema deset utakmica pre kraja. Dakle, u teoriji Plavci mogu do titule i u 34. kolu (četiri pred kraj), tj, dva kola pre nego što je to pošlo za rukom Juveu. Ali, sve ostalo je skoro identično.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.