Današnja deca će se smejati, ali zbog OVIH STVARI su naša detinjstva bila najsrećniji period života! (GIF)
Foto: Printscreen Youtube/The Slow Mo Guys

Sećate li se?

Današnja deca će se smejati, ali zbog OVIH STVARI su naša detinjstva bila najsrećniji period života! (GIF)

Buckasti klinac koji je doneo loptu na terenče ispred zgrade, sa improvizovanim golovima napravljenih od školskih torbi i dukseva, ljuti se jer nije dobio pas kada je bio sam ispred gola, uzima loptu i odlazi kući... Koliko puta vam se to dogodilo?
Objavljeno:

A, onda, usred napada koji može da reši pobednika lokalnog derbija kada igrate protiv klinaca koji žive preko puta ulice, na terenu se pojavljuje pas veći od svih vas zajedno i kreće da juri loptu.

Subota je popodne, deset klinaca se okupilo na terenu, utakmica samo što nije počela. Dolaze dva starija dečaka, staju na teren i kreću da šutiraju loptu. Kažu samo: Klinci, mrš! Vi se samo sklonite, bez mnogo pogovora, i potražite neki drugi, u većini slučajeva improvizovani teren!

Kada se, i pored svih poteškoća teren pronađe, dolazi red na biranje. "Ja sam Ronaldo", "Ja sam Mijatović", "Ja sam Zamorano", "Ja Maradona", "Ne, ne, ja sam hteo da budem Maradona", samo su neki od standardnih dijaloga koji je svako od nas vodio bar 30-ak puta u životu.

Apsolutno svako dete koje je iz dana u dan proživljavalo ovakve scene u detinjstvu kući je dolazilo potpuno blatnjavo, prljavo, iscepano, raščupano. To je bila draž, za to se živelo.

Nadamo se da će bar dvoje današnjih roditelja pročitati ovaj tekst i odvesti svoje dete napolje, daleko od ekrana, i pokazati mu kako se nekada provodilo detinjstvo. Nekada, a ipak ne toliko davno.

BONUS VIDEO: Bakljada Grobara i lomljenje stolica posle gola Đurđevića

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.