"MOJE SRCE KRVARI, NEMOJTE NAS PRAVITI BUDALAMA!" Stanković besan na VAR sudije, Juventusu poklonjena 2 gola?
Dejan Stanković, Foto: Printscreen/YouTube/U.C.Sampdoria

nepravda?

"MOJE SRCE KRVARI, NEMOJTE NAS PRAVITI BUDALAMA!" Stanković besan na VAR sudije, Juventusu poklonjena 2 gola?

Možete tu situaciju ponoviti 20 puta i opet ćete videti da je to igranje rukom - kaže trener Sampdorije

Objavljeno: 09:42h

Dušan Vlahović nije ni sa bele tačke uspeo da prekine golgeterski post, ali je Juventus pobedio Sampdoriju 4:2 u 26. kolu Serije A, dok je Filip Kostić upisao novu asistenciju, za prvi gol "Stare dame".

Ovaj rezultat je ostavio ekipu iz Đenove zakucanu za dno tabele, sa samo 12 bodova, duplo manje od Specije koja je prva iznad crte. Logično, trener Sampa Dejan Stanković oseća sve veći pritisak.

- Sampdorija je dala sve protiv vrlo jakog tima kakav je Juventus koji bi bio na drugom mestu da mu nisu oduzeti bodovi - dao je svoje prvo viđenje meča Dejan Stanković.

Osvrnuo se na greške svojih igrača koje su dovele do potopa nakon 2:2.

- Kada primite tako jeftine golove, to vas poljulja, ali moji momci su reagovali sjajno i vratili se. Moglo je ovo da ode i u drugom smeru, ali nikad nisu gubili glavu. Ako već treba da gubim, želim da to bude sa ponosom. Načinili smo previše grešaka kod trećeg i četvrtog gola. Moramo da radimo na defanzivnim postavkama, moramo da imamo hrabrost da odgovorimo na protivnike koji nam skaču u šesnaestercu.

Dejan Stanković
foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Kao što je neretko slučaj na mečevima Juvea, bilo je kontroverzi u nedelju uveče u Torinu, a gosti su moguće oštećeni u dve situacije. Prvo je sporan skok Bremera koji je prethodio njegovom golu za 1:0, gde postoji sumnja da se rukom oslonio o igrača Sampdorije pri skoku. Druga situacija je još diskutabilnija.

Gol Rabioa za 3:2 je bio predmet polemika i tema o kojoj je pričao i Stanković. Čak ni VAR nije mogao da utvrdi da li je Francuz igrao rukom prilikom postizanja pogotka. Na kraju je gol priznat.

Filip Kostić, Adrijen Rabio, FK Juventus
foto: Spada / LaPresse / Profimedia

- Video sam da je lakat na Amioneu (defanzivac gostiju) okarakterisan kao običan duel. Ako su sudije i VAR videle da to nije igranje rukom (od Rabioa), ja im onda verujem. Ali nadam se da grešim - osvrnuo se Stanković na sporni momenat pa se nadovezao, neke stvari nije hteo da prećuti:

- Vidite, možete tu situaciju ponoviti 20 puta i opet ćete videti da je to igranje rukom. Trznuo je biceps. Iznenađen sam brzom proverom. Gol je morao da bude poništen i tačka. To je sve što imam da kažem. Mi smo imali situaciju da nam je gol Manola Gabiadanija poništen u 96. minutu protiv Empolija isto zbog igranja rukom, dok je padao. Ovu sad situaciju smo videli na tabletu i nastavili dalje. Verujem sudijama i VAR-u ako je to tako kao što su videli, ali dajte, možemo sa time da se mirimo do određene granice, ali ne želimo da nas prave budalama. Izvinite, možda bismo mi svakako izgubili ovu utakmicu, ali dajte mi da igram malo duže sa 2:2. Moje srce krvari za ove momke, oni zaslužuju bolji tretman - poručio je 'Mister'.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.