Lalatović je poslao prejaku poruku i igračima i Srbiji posle izbora za selektora mlade reprezentacije!
Foto: Saša Pavlić Koky

REPREZENTACIJA JE SVETINJA

Lalatović je poslao prejaku poruku i igračima i Srbiji posle izbora za selektora mlade reprezentacije!

Novi selektor mlade reprezentacije je istakao da će od igrača tražiti 120% mogućnosti i da je cilj plasman u polufinale Evropskog prvenstva
Objavljeno: 13:37h
foto: Dado Đilas

Sportski direktor FSS Goran Bunjevčević rekao je da je Savez izabrao pravog čoveka za posao, da je odluka doneta jednoglasno, ali na teškoj sednici Odbora za hitna pitanja.

- Bila je teška jer smo morali da promenimo odluku od pre nekoliko meseci kada smo rekli da selektor ne može da radi u nekom klubu. Lalatović je pravi čovek, doneće energiju i znanje. On je u svim klubovima napravio brzi rezultat, ima energiju da iz izgrača izvuče maksimum. Odluka je doneta radi višeg cilja, a moram reći da smo se ogrešili o (trenera Voždovca Iliju) Stolicu. Nije sporna odluka o Lalatoviću nego način na koji je doneta - rekao je Bunjevčević.

foto: Dado Đilas

Govoreći o selektorima mlade reprezentacije, Bunjevčević je naveo da je Savez u teškoj situaciji, pošto su selektori napuštali ekipe posle velikih uspeha zarad angažmana u klubovima.

- Bilo je pričano o novčanim nadoknadama ako nas napuste, ne postoji pravilo, možda samo klauzule u ugovoru. Idealan scenario bi bio da Lalatović raskine ugovor sa Čukaričkim i potpiše trogodišnji ugovor sa Savezom, ali to se neće dogoditi. Potpisao je ugovor na godinu dana, a sve će zavisiti od rezultata u Poljskoj - rekao je sportski direktor FŠ.

foto: Dado Đilas

- Svaki trener zavisi od rezultata, videli ste šta se dogodilo sa Ranijerijem u Lesteru. Ne samo trener, to važi i za sve nas. Prava slika tek predstoji, u narednim utakmicama - dodao je on.

On je najavio da će za nekoliko dana biti izabran selektor reprezentacije do 20 godina, pošto mora da se misli na generaciju koja će igrati kvalifikacije za naredno Evropsko prvenstvo za mlade.

Mlada reprezentacija Srbije igraće na Evropskom prvenstvu u Poljskoj od 16. do 30. juna. Novi selektor debitovaće na klupi u prijateljskom meču protiv Švedske, 24. marta. "Orlići" će četiri dana posle toga igrati protiv Slovačke. Mlada reprezentacija Srbije igraće u Poljskoj u grupi sa Španijom, Portugalom i Makedonijom.

(Espreso.co.rs / Beta)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.