MESI NA MUNDIJALU 2026? "Sve zavisi od toga koliko će moja karijera još trajati" (FOTO)
Slavlje fudbalera Argentine sa peharom Svetskog prvenstva, Foto: EPA/Ronald Wittek

"zbog mojih godina"

MESI NA MUNDIJALU 2026? "Sve zavisi od toga koliko će moja karijera još trajati" (FOTO)

Volim da igram fudbal i dok god budem u dobroj formi i dok god uživam na terenu, nastaviću da ga igram, rekao je kapiten Argentine

Objavljeno:

U petak smo vam preneli deo intervjua Lionela Mesija za argentinski list "Ole" gde je govorio o nastavku klupske karijere.

Kapiten svetskog prvaka ostavio je tračak nade da zaigra na Mundijalu u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi 2026. godine.

Lionel Mesi sa trofejem Svetskog prvenstva i selektor Lionelom Skalonijem
Lionel Mesi sa trofejem Svetskog prvenstva i selektor Lionelom Skalonijemfoto: EPA/ Raul Martinez

- Zbog mojih godina teško da ću igrati 2026. Volim da igram fudbal i dok god budem u dobroj formi i dok god uživam na terenu, nastaviću da ga igram. U ovom momentu deluje da je naredni Mundijal predaleko, ali sve zavisi od toga koliko će moja karijera još trajati - rekao je Mesi.

Indirektno je odgovorio Zlatanu Ibrahimoviću na izjavu da "gaučosi" više nikada neće ništa osvojiti kada se Leo povuče.

Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimovićfoto: Profimedia

- Ne mogu više to da ponavljam, rekao sam milion puta: Niko ništa u fudbalu ne može da osvoji bez pomoći tima. I to se videlo i u Kataru. Svaki igrač koji je izašao na teren pružio je neverovatnu igru, bolju nego što je iko očekivao. Da ne pričamo o igračima kao što su Enco Fernandez, Aleksis Mekalister, Hulijan Alvarez, koji pre toga ništa značajno u karijeri nisu osvojili. Ovaj tim je pokazao da smo došli na prvenstvo izuzetno spremni, da smo imali veliko samopouzdanje, znali smo koliko smo jaki. I na kraju, da podvučem još jednom: Argentina je osvojila titulu kao tim, a ne zbog mene.

Hulijan Alvarez i Lionel Mesi
Hulijan Alvarez i Lionel Mesifoto: EPA/NOUSHAD THEKKAYIL

Žali za jednim “suvenirom” iz Katara.

- Sačuvao sam sve iz finala: kopačke, dres... Sve ću to u martu da odnesem u moju kuću u Barseloni gde čuvam sve te vredne stvari. Jedino nisam uspeo da sačuvam papuče iz finala. Ostale su mi negde u miks zoni stadiona. Kasnije sam se vratio da ih potražim, ali deca su me izgurala da idemo i tako su papuče ostale negde tamo - zaključio je Leo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.