SKUPO PLAĆA PRIJATELJSTVO SA PUTINOM! Evropska unija uvela SANKCIJE Abramoviču, evo šta mu stavljaju na "teret"!
Abramovič i Putin, Foto: ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREM/EPA

PROCURIO DOKUMENT!

SKUPO PLAĆA PRIJATELJSTVO SA PUTINOM! Evropska unija uvela SANKCIJE Abramoviču, evo šta mu stavljaju na "teret"!

Dobri odnosi sa Vladimirom Putinom ključno opravdanje za sankcije Abramoviču

Objavljeno:

Evropska unija je zvanično uvela sankcije vlasniku Čelsija, Romanu Abramoviču i navela jasne razloge za takvu odluku!

Ruski milijarder je obelodanio da je spreman da proda klub sa "Stamford Bridža", a u budućnosti ćemo videti kako će to uticati na engleskog velikana.

Za sada je najavljeno da će mu imovina u Evropskoj uniji biti zamrznuta i oduzeta, a objavljeni dokumenti verifikuju spomenutu odluku.

Navodi se da je blisko povezan sa Vladimirom Putinom, a da će sankcije koje su uvedene njemu uticati na Evraz, Milhaus Kapital, Evraz Holding i naravno Čelsi.

Roman Abramovič
Roman Abramovičfoto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Evo i kompletnog saopštenja Evropske unije o sankcijama Romanu Abramoviču koje prenosimo u celosti.

- Roman Abramovič je ruski oligarh koji je dugo imao bliske veze sa Vladimirom Putinom. On je imao privilegiju da ima pristup predsedniku i održavao je vrlo dobre odnose sa njim. Te koncencije sa ruskim liderom su mu pomogle da dođe do ogromnog bogatstva. Najveći je akcionar Evraza, kompanije koja je jedan od najvećih poreskih obveznika Rusije.

On je zbog svega toga imao benefite od donosilaca odluka u Rusiji koji su odgovorni za aneksiju Krima, destabilizaciju Ukrajine. On je jedan od vodećih ruskih biznismena koji u sektoru ekonomije predstavljaju ogroman priliv kapitala Vladi Ruske Federacije, koja je odgovorna za aneksiju Krima i destabilizaciju Ukrajine - navodi se u dokumentu Evropske unije.

Čelsi već oseća brojne posledice pritisaka na Abramovića, pa ih je tako napustio najveći sponzor, a Roman je već najavio da će prodati klub, novac od prodaje usmeriti na pomoć žrtvama rata u Ukrajini, a da nakon toga planira da kupi drugi fudbalski klub.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.