MIJATOVIĆ PROGLAŠEN ZA IZDAJNIKA! Legendarni as je zbog jednog poteza doživeo OGROMNU nepravdu u jeku rata!
Predrag Mijatović, Foto: Profimedia

gorko sećanje!

MIJATOVIĆ PROGLAŠEN ZA IZDAJNIKA! Legendarni as je zbog jednog poteza doživeo OGROMNU nepravdu u jeku rata!

Predrag Mijatović prokomentarisao situaciju u kojoj se nalaze ruski sportisti i podsetio se rata u Jugoslaviji

Objavljeno:

Rat u Ukrajini je napravio pravi kolaps u svetu sporta, a ruski sportisti naviše ispaštaju.

Izbačeni su iz svih najvažnijih takmičenja, a takođe su na velikom udaru ostalih kolega koji traže da se glasno ograd od politike Vladimira Putina.

Međutim, ima onih koji su prošli istu situaciji tokom ratova svojih zemalja, a među njima je legendarni as Predrag Mijatović.

Nekadašnji as Reala istakao je da ne podržava sankcije uvedene ruskim sportistima, posebno što je imao slično iskustvo u zenitu karijere.

Mijatović u dresu Reala
Mijatović u dresu Realafoto: Epa/ Carlo_Ferraro, Epa/ Alberto_Martin

- Dva i po meseca NATO je bombardovao Beograd, Podgoricu, mnogo gradova u Srbiji i Crnoj Gori. To je trauma koja te tera da se upitaš - zašto? Jesmo li mi Balkanci toliko loši da nam se to događa? To su komplikovane stvari za mene. Ja sam protiv rata, protiv bilo kakvog sukoba, ali ne razumem... I sada ovo što se događa u Ukrajini ne razumem - rekao je Mijatović.

Legenda Reala smatra da sportisti ne bi trebalo da stradaju u ovakvim situacijama.

-Zašto sportisti dobijaju sankcije? Sport je nešto zdravo. Zašto uzimaš nekome mogućnost da se takmiči? Zato što su političari doneli pogrešne odluke? Oni se, dakle, bore za moć, a sportisti ispaštaju? - upitao se Mijatović.

Ruske selekcije su suspendovane iz međunarodnih takmičenja, odlukama UEFA i FiIFA. Takav slučaj je bio 1992. godine sa fudbalerima Jugoslavije.

Predrag Mijatović
Predrag Mijatovićfoto: Profimedia

- Bili smo na pripremama u Švedskoj, a izbačeni smo sa Evropskog prvenstva kao da smo smeće - kazao je Mijatović.

Ispričao je i kako mu je bilo zamereno što je u jeku rata u bivšoj Jugoslaviji posetio članove hrvatske fudbalske selekcije.

- Oni su igrali prijateljski meč u Španiji, ja sam igrao sa Šukerom, Prosinečkim, Bobanom... Osvojili smo Mundijal za mlade. I sada političari, ili političke strukture u mojoj zemlji, kažu da sam izdajnik jer sam posetio moje prijatelje. Sport mora da ostane izvan toga - rekao je Mijatović.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.